Podloga se radi od smrvljenih keksa te tako olakšava cijeli postupak pripreme. Krema se priprema u mikseru, a najteži korak je čekanje da se sastojci ohlade prije posluživanja.

Sastojci za podlogu:

250 g smrvljenih čokoladnih keksa
110 ml otopljenog maslaca
65 g šećera
1 žlica instant kave
1 bjelanjak

Nadjev:

265 g šećera
240 ml vrhnja za šlag
225 g sirnog namaza
2 žlice instant kave
1 žlica nezaslađenog kakaa

Slika nije dostupna Hrana i piće Cheesecake s jabukama i orasima: Recept za sočnu tortu od sira koja miriše na jesen

Za ukras:

Komadići čokolade po želji

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva.

2. Namastite pravokutni lim za pečenje i stavite sa strane.

3. Istucite bjelanjak jednog jaja u snijeg te ga pomiješajte zajedno sa smrvljenim keksima, rastopljenim maslacem, šećerom i instant kavom u jednoliku smjesu.

4. Utisnite dobivenu smjesu u pripremljeni kalup i pecite oko 15 minuta. Ohladite do kraja prije daljnjeg korištenja.

5. U mikseru napravite nadjev za kolač: istucite sirni namaz sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu. Za to će vam biti potrebno oko tri minute.

6. Umiješajte oko 180 ml vrhnja i miksajte dok ne dobijete šlag.

7. Podijelite smjesu na dva dijela.

Slika nije dostupna Hrana i piće Cheesecake od čokolade i lješnjaka: Recept za finu tortu od samo 5 sastojaka

8. Jedan dio smjese premažite preko ohlađene podloge.

9. Preostalo vrhnje za šlag zagrijte u mikrovalnoj pećnici oko 20 sekundi. Pomiješajte ga s kakaom i instant kavom. Stavite smjesu u zamrzivač na 10 minuta.

10. Dobivenu smjesu na bazi kakaa i instant kave ubacite u drugu neiskorištenu polovicu smjese na bazi sirnog namaza i miksajte oko jedne minute da se sastojci povežu.

11. Prebacite smjesu na kolač te sa žlicom napravite vrtlog u dvije kreme.

12. Prekrijte kolač i stavite ga u hladnjak na barem četiri sata ili preko noći.

13. Narežite kolač na kocke i ukrasite komadićima čokolade. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju