U potrazi ste za jednostavnim i ukusnim jelom? Isprobajte ovaj brzi grah sa štednjaka koji obiluje bjelančevinama biljnog porijekla, a savršeno se sljubljuje s rajčicama, špinatom i nešto začina.

Ako na raspolaganju nemate svježe rajčice, ne brinite. Upotrijebiti možete i one sušene. Smanjite samo količinu koju upotrebljavate jer sušene rajčice imaju intenzivniji okus.

Okuse graha možete unaprijediti i s nekoliko dodatnih sastojaka poput slanine ili kobasica, koje možete prepržiti prije nego što u tavu stavite bilo koju drugu namirnicu.

Grah poslužite s kriškom kruha premazanog maslacem, a umjesto parmezana na kraju možete dodati i nešto bujrrate ili ricotte.

Jelo će biti gotovo u manje od pola sata ako upotrijebite već kuhani grah iz konzerve. Dakako, grah možete i samostalno skuhati, no tada ćete proces termičke obrade znatno produljiti.

Sastojci za bijeli grah sa špinatom:

  • 1 konzerva bijeloga graha od 800 g
  • 450 g cherry rajčica
  • 125 ml povrtnog temeljca
  • 60 g svježih listića špinata
  • 20 g naribanog parmezana
  • 3-4 češnja češnjaka
  • ½ čajne žličice sušenog origana
  • biljno ulje za pirjanje
  • sol i papar po želji

Priprema bijeloga graha sa špinatom:

  1. Očistite češnjak i narežite ga na manje komade. Rajčice prepolovite.
  2. U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte češnjak oko jedne minute.
  3. Dodajte rajčice i dobro promiješajte.
  4. Podlijte povrtnim temeljcem.
  5. U tavu dodajte i ocijeđeni grah iz konzerve. Začinite s origanom, soli i paprom.
  6. Neka se sve zajedno kuha oko pet minuta.
  7. Na kraju dodajte špinat i pustite da povene u umaku pa ubacite naribani parmezan, koji bi se trebao rastopiti u grahu u svega nekoliko minuta.
  8. Poslužite s kruhom. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju