Amiši su pripadnici konzervativne kršćanske skupine poznate kao Stari red amiške menonitske crkve, a žive na području Pennsylvanije u Sjedinjenim Američkim Državama. Njihova kuhinja poznata je po jednostavnim, ali obilnim i zasitnim obrocima temeljenim na mesu, krumpiru i povrću.

Amiško varivo od kupusa i mljevene junetine upravo je jedan od takvih recepata. Mladi kupus reže se i kuha zajedno s mesom, krumpirom, mrkvom, lukom, celerom i jednostavnijim začinima poput soli i papra u mješavini vode i soka od rajčice.

Ovo je jedan od onih recepata u kojem možete prilagoditi sastojke sadržaju hladnjaka i smočnice. Po želji možete ubaciti i komadiće brokule, cvjetače, pastrnjaka ili drugog sličnog povrća.

Sastojci za amiško varivo od kupusa i mljevenog mesa:

  • 500 ml vruće vode
  • 500 ml soka od rajčice
  • 450 g mljevene junetine
  • 280 g nasjeckanog krumpira
  • 250 g mrkve
  • 75 g stapke celera
  • 1 glavica mladog kupusa
  • 1 luk
  • 1 žlica šećera
  • sol i papar

Priprema variva od kupusa i mljevenog mesa:

  1. Prepirjajte mljevenu junetinu i sitno nasjeckani luk u velikom loncu na malo masnoće po želji ili vode.
  2. Kada meso dobije tamnosmeđu boju, dodajte krumpir, mrkvu i celer narezan na manje komade. Kupus narežite na trake i stavite u lonac s drugim sastojcima.
  3. Podlijte sve zajedno vodom i sokom od rajčice. Posolite i poparite.
  4. Kuhajte varivo na laganoj temperaturi oko sat vremena, odnosno dok povrće ne omekša.
  5. Poslužite toplo s kriškom kruha. Dobar tek!

Prisiljeno zelje i još 4 super recepta koja moraju probati svi ljubitelji kupusa Kupus voli niske temperature i dugo će ostati svjež Odrezak od kupusa Krpice sa zeljem +0 Prisiljeno zelje vrlo je jednostavno, a ukusno varivo s kupusom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju