Raita je tradicionalni indijski umak koji se često poslužuje uz začinjenu hranu. Obično se sastoji od jogurta pomiješanog s povrćem i začinskim biljem, a ima osvježavajući učinak na nepce.

Raita s krastavcima i mentom jedna je od najpopularnijih varijanti - danas vam donosimo jednostavan recept za ovaj efektan umak.

Raita s krastavcima i mentom izvrstan je izvor u ljetno vrijeme. Ovaj umak možete poslužiti uz različita jela - od indijskih curryja do kebaba s pogačom.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Jeste li znali: Zašto biste uvijek trebali imati kiseli krastavac u zamrzivaču? Hladna salata od kus-kusa i tune iz konzerve Tzatziki krumpirova salata Salata +1 Francuska salata

Raita s krastavcima i mentom - sastojci:

  • 400 ml punomasnog jogurta
  • 7-10 svježih listića mente
  • 1 veliki krastavac
  • sol i papar po želji
  • prstohvat mljevenog kumina
  • prstohvat korijandera
  • svježi listići korijandera po želji

Raita s krastavcima i mentom - priprema:

  1. Naribajte krastavac i istisnite višak vode iz njega. Pomiješajte ga s jogurtom te začinite sa solju, paprom i nasjeckanim listićima mente. U raitu dodajte i prstohvat mljevenog kumina i/ili nešto korijandera u zrnu i listićima. Poslužite kao prilog jelu. Dobar tek!