Raita je tradicionalni indijski umak koji se često poslužuje uz začinjenu hranu. Obično se sastoji od jogurta pomiješanog s povrćem i začinskim biljem, a ima osvježavajući učinak na nepce. 
Raita s krastavcima i mentom jedna je od najpopularnijih varijanti - danas vam donosimo jednostavan recept za ovaj efektan umak. 
Raita s krastavcima i mentom izvrstan je izvor u ljetno vrijeme. Ovaj umak možete poslužiti uz različita jela - od indijskih curryja do kebaba s pogačom.
 
    
        Jeste li znali: Zašto biste uvijek trebali imati kiseli krastavac u zamrzivaču?
        
                                                                                    
                
                     
 
                     
 
                     
 
                     
 
                    
Raita s krastavcima i mentom - sastojci:
- 400 ml punomasnog jogurta
- 7-10 svježih listića mente
- 1 veliki krastavac
- sol i papar po želji
- prstohvat mljevenog kumina
- prstohvat korijandera
- svježi listići korijandera po želji
Raita s krastavcima i mentom - priprema:
- Naribajte krastavac i istisnite višak vode iz njega. Pomiješajte ga s jogurtom te začinite sa solju, paprom i nasjeckanim listićima mente. U raitu dodajte i prstohvat mljevenog kumina i/ili nešto korijandera u zrnu i listićima. Poslužite kao prilog jelu. Dobar tek!

 
               
               
               
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            
