Raita je tradicionalni indijski umak koji se često poslužuje uz začinjenu hranu. Obično se sastoji od jogurta pomiješanog s povrćem i začinskim biljem, a ima osvježavajući učinak na nepce.

Raita s krastavcima i mentom jedna je od najpopularnijih varijanti - danas vam donosimo jednostavan recept za ovaj efektan umak.

Raita s krastavcima i mentom izvrstan je izvor u ljetno vrijeme. Ovaj umak možete poslužiti uz različita jela - od indijskih curryja do kebaba s pogačom.

U trendu Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume" Houtouwan, Kina - 1 Zelena mistična oaza Napušteno ribarsko mjestašce koje je "progutala" Majka Priroda turistički je hit Groblje vojnih aviona ostavljenih u polju Staro željezo Groblje aviona, helikoptera i vlakova: Ovako izgleda hrpa gigantskog smeća koje nitko ne želi

Jeste li znali: Zašto biste uvijek trebali imati kiseli krastavac u zamrzivaču? Hladna salata od kus-kusa i tune iz konzerve Tzatziki krumpirova salata Salata +1 Francuska salata

Raita s krastavcima i mentom - sastojci:

  • 400 ml punomasnog jogurta
  • 7-10 svježih listića mente
  • 1 veliki krastavac
  • sol i papar po želji
  • prstohvat mljevenog kumina
  • prstohvat korijandera
  • svježi listići korijandera po želji

Raita s krastavcima i mentom - priprema:

  1. Naribajte krastavac i istisnite višak vode iz njega. Pomiješajte ga s jogurtom te začinite sa solju, paprom i nasjeckanim listićima mente. U raitu dodajte i prstohvat mljevenog kumina i/ili nešto korijandera u zrnu i listićima. Poslužite kao prilog jelu. Dobar tek!