Puslice od kokosa ili Kokosmakronen popularni su njemački desert. Možete ih jesti tijekom cijele godine, a posebno će biti ukusni u ljetno doba.

Kokosmakronen se rade od samo četiri sastojka: naribanog kokosa, bjelanjaka, bijelog šećera i ekstrakta vanilije.

Po želji u smjesu možete dodati i nekoliko kapi svježe iscijeđenog limunova soka kako biste joj podarili dašak svježine.

U trendu Prometna nesreća na državnoj cesti D1 - 3 zatvorena cesta FOTO Stravična nesreća kod Zagreba: Dvije osobe poginule, stigao i helikopter Ilustracija prisilno sletio u Njemačku Drama na nebu! Zrakoplov uletio u turbulencije, devet ozlijeđenih: "Mislio sam da će se avion raspasti" Ilustracija granični prijelaz Tovarnik FOTO Vozača kamiona zaustavili na granici, carinici pronašli neočekivani plijen

Imate li pri ruci mikser, za pripremu ovih kolačića neće vam biti potrebno mnogo vremena – bit će gotovi za otprilike pola sata.

Kokosmakronen - sastojci:

  • 200 g naribanog kokosa
  • 200 g bijelog šećera
  • 4 bjelanjka
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Kokosmakronen priprema:

  1. Stavite bjelanjke u zdjelu i električnim mikserom pretvorite ih u čvrst snijeg. Miksajte ih otprilike pet minuta.
  2. Dodajte ekstrakt vanilije.
  3. Pomiješajte naribani kokos sa šećerom i postupno ručno umiješajte smjesu u bjelanjke.
  4. Stavite otprilike jednu veliku žlicu smjese za svaki keks i položite je na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
  5. Pecite kekse u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok lagano ne porumene. Nemojte ih prepeći jer će imati neugodan okus.
  6. Izvadite kekse iz pećnice i pustite da se ohlade do kraja prije nego što ih poslužite. Dobar tek!

10 najfinijih recepata za božićne kekse i sitne kolače iz europskih kuharica Grčki keksi melomakaroni Slatki poljski keksi kolazcki Danski keksi od maslaca +2 Kuglice od marcipana i kakao praha marzipankartoffeln