Puslice od kokosa ili Kokosmakronen popularni su njemački desert. Možete ih jesti tijekom cijele godine, a posebno će biti ukusni u ljetno doba.
Kokosmakronen se rade od samo četiri sastojka: naribanog kokosa, bjelanjaka, bijelog šećera i ekstrakta vanilije.
Po želji u smjesu možete dodati i nekoliko kapi svježe iscijeđenog limunova soka kako biste joj podarili dašak svježine.
Imate li pri ruci mikser, za pripremu ovih kolačića neće vam biti potrebno mnogo vremena – bit će gotovi za otprilike pola sata.
Kokosmakronen - sastojci:
- 200 g naribanog kokosa
- 200 g bijelog šećera
- 4 bjelanjka
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Kokosmakronen priprema:
- Stavite bjelanjke u zdjelu i električnim mikserom pretvorite ih u čvrst snijeg. Miksajte ih otprilike pet minuta.
- Dodajte ekstrakt vanilije.
- Pomiješajte naribani kokos sa šećerom i postupno ručno umiješajte smjesu u bjelanjke.
- Stavite otprilike jednu veliku žlicu smjese za svaki keks i položite je na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
- Pecite kekse u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok lagano ne porumene. Nemojte ih prepeći jer će imati neugodan okus.
- Izvadite kekse iz pećnice i pustite da se ohlade do kraja prije nego što ih poslužite. Dobar tek!
10 najfinijih recepata za božićne kekse i sitne kolače iz europskih kuharica