Jabuke i cimet savršena su kombinacija koju ne treba posebno predstavljati. Volimo ih u pitama, kolačima, napitcima, u klasičnom "šlafroku" ili u nekoj sasvim novoj izvedbi. Pronašli smo super jednostavan recept za rolice s ovim mirisnim nadjevom koje se rade s kupovnim korama za pite i savijače. Tako se uopće ne morate mučiti s izradom tijesta što će vam skratiti vrijeme pripreme ove ukusne slastice koja miriše na dom.

Pržene rolice s jabukama i cimetom lako će uz ovaj recept pripremiti i početnici u kuhinji. Trebat će vam tek pedesetak minuta za pripremu, uključujući i prženje. S količinom sastojaka iz recepta dobit ćete 8 rolica. Još vruće rolice posipajte šećerom u prahu i poslužite uz svježe tučeno vrhnje ili sladoled od vanilije. Jednako su ukusne i sljedeći dan, hladne ili podgrijane, kao doručak ili užina na poslu. Provjereno.

Sastojci za pržene rolice s jabukama i cimetom:

  • 2 žlice maslaca
  • 4 jabuke Granny Smith, narezane na kockice
  • 4 žlice šećera, podijeljeno
  • 1 ¼ čajne žličice mljevenog cimeta, podijeljeno
  • prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
  • prstohvat soli
  • 1 žlica brašna
  • 2 čajne žličice soka od limuna
  • 2 lista tijesta za pite i savijače, svaki izrezan na 4 pravokutnika
  • 4 čajne žličice kokosovog ulja
  • 1 žlica šećera u prahu, za ukras

Priprema prženih rolica s jabukama i cimetom:

  1. Zagrijte maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte jabuke, 3 žlice šećera, 3/4 čajne žličice cimeta, muškatni oraščić i sol. Kuhajte uz povremeno miješanje dok jabuke ne omekšaju, 6 do 8 minuta. Dodajte brašno pa kuhajte još 1 minutu. Maknite s vatre i umiješajte sok od limuna.
  2. Na svaki pravokutnik od tijesta stavite 3 do 4 žlice nadjeva. Savinite preko nadjeva kraće stranice tijesta, a potom zarolajte u svitak. Površinu na kojoj će se tijesto zatvoriti premažite mlakom vodom.
  3. Pomiješajte preostalu 1 žlicu šećera i 1/2 čajne žličice cimeta u plitkoj posudi i stavite blizu štednjaka. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Pržite rolice često ih okrećući, dok ne dobiju lijepu boju sa svih strana, oko 5 do 7 minuta.
  4. Prelijte rolice otopinom cimeta i šećera i po želji pospite s malo šećera u prahu.

Za kuhanje, pečenje - ili iz ruke? Najbolje vrste jabuka za fine pite, savijače i druge jesenske poslastice Savijača od jabuka +0 Pita od jabuka

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju