Ne morate se odreći kruha ako želite jesti prehranu bogatiju bjelančevinama i mastima te onu koja oskudijeva ugljikohidratima. U svijetu su vrlo popularne takozvane proteinske pogače u koje ne ide ni gram pšeničnog brašna, a temelje se na siru i jajima.

Sastojci za proteinske pogače:
225 grama naribanog sira mozzarelle
60 grama bademova brašna
2 žlice sirnog namaza
1 veliko jaje
1 žlica rastopljenog maslaca
1 žlica naribanog parmezana
1 žlica češnjaka u prahu
1 čajna žličica praška za pecivo
sol po želji

Palenta Hrana i piće Samo 2 sastojka: Proteinski "kruh" gotov za 10 minuta

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. U vatrostalnoj zdjelici pomiješajte sir, bademovo brašno, sirni namaz, češnjak u prahu, prašak za pecivo i prstohvat soli.

3. Stavite u mikrovalnu na najjače oko jedne minute dok se sir ne rastopi.

4. Izvadite posudu iz mikrovalne i umiješajte jedno jaje.

5. Od dobivene smjese oblikujte pogaču debljine oko jednog centimetra i položite je na papir za pečenje.

Stromboli Hrana i piće Recept za punjeni kruh koji je od sirotinjskog jela postao senzacija

6. Preko vrha pogače premažite rastopljeni maslac i sve zajedno pospite s naribanim parmezanom.

7. Stavite peći u pećnicu na 15 do 17 minuta, odnosno dok pogača ne dobije zlatnožutu boju.

8. Narežite na manje komade i poslužite s umakom po želji. Dobar tek!

Savjet plus:
Smjesu možete podijeliti i na manje pogačice te vrijeme termičke obrade prilagoditi njihovoj veličini.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju