Ne morate se odreći kruha ako želite imati prehranu bogatiju bjelančevinama i mastima te onu koja oskudijeva ugljikohidratima. U svijetu su vrlo popularne takozvane proteinske pogače u koje ne ide ni gram pšeničnog brašna, a temelje se na siru i jajima.

Sastojci za proteinske pogače:

  • 225 g naribanog sira mozzarella
  • 60 g bademova brašna
  • 2 žlice sirnog namaza
  • 1 veliko jaje
  • 1 žlica rastopljenog maslaca
  • 1 žlica naribanog parmezana
  • 1 žlica češnjaka u prahu
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • sol po želji

Palenta Hrana i piće Samo 2 sastojka: Proteinski "kruh" gotov za 10 minuta

Priprema proteinskih pogača:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. U vatrostalnoj zdjelici pomiješajte sir, bademovo brašno, sirni namaz, češnjak u prahu, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  3. Stavite smjesu u mikrovalnu na najjaču snagu oko jedne minute, dok se sir ne rastopi.
  4. Izvadite posudu iz mikrovalne i umiješajte jedno jaje.
  5. Od dobivene smjese oblikujte pogaču debljine oko jednog centimetra i položite je na papir za pečenje. Preko vrha pogače premažite rastopljeni maslac i sve zajedno pospite naribanim parmezanom.
  6. Stavite peći u pećnicu na 15 do 17 minuta, odnosno dok pogača ne dobije zlatnožutu boju.
  7. Narežite na manje komade i poslužite s umakom po želji. Dobar tek!


Savjet plus:

Smjesu možete podijeliti i na manje pogačice te vrijeme termičke obrade prilagoditi njihovoj veličini.

7 najgorih namirnica koje često jedemo za doručak Muffin Palačinke Jogurt +1 Doručak

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju