Jedan od načina na koji možete kod kuće dobiti kvasac bez potrebe za odlaskom u kupovinu jest pomoću sirovog dizanog tijesta. Nakon što zamijesite tijesto s kvascem za pizzu, kruh, peciva ili neto drugo što pravite, odvojite jedan komad veličine loptice za stolni tenis i stavite u staklenku koju prethodno operite i dobro osušite.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Odvojite komad platna i poklopite staklenku s kvascem pa pričvrstite gumicom i stavite u hladnjak. Kada vam zatreba kvasac, prelijte tijesto s malo ugrijanog mlijeka – pripazite da bude mlako, a ne vruće i dodajte malo šećera te prebacite na toplo. Kad naraste, dobit ćete kvasac koji možete koristiti za pripremu tijesta i ponovite postupak.

Ako svaki tjedan ponavljate postupak, koliko je kvasac otprilike i dobar za uporabu, možete ga imati praktički zauvijek. 

10 najboljih zamjena za jaja koje spašavaju kad ne želite do dućana Tiramsu se može napraviti i bez jaja i slatkog sira Palačinke iz pećnice Palačinke +4 Carbonara