Tunu iz konzerve ne morate jesti samo s tjesteninom ili na salatu. Uvrstite u svoj tjedni jelovnik i ovaj jednostavni, a tako ukusan recept za popečke od tune iz pećnice koji smo pronašli na stranici www.krenizdravo.hr. Nema prženja u ulju, nema kompliciranja, odlična je ideja i za ručak i za večeru, a izvrsno će se slagati s kuhanim ili pečenim povrćem, pireom od krumpira i batata i umacima na bazi češnjaka i vrhnja ili rajčice.
Uvijek volimo isprobavati recepte koji nam obećavaju potpun obrok za malo vremena i bez kaosa u kuhinji, a ako tražite ideje za takve brze obroke bez mesa, zavirite na ovu adresu – i mirni ste barem tjedan dana, a za nekima od ovih recepata sigurno ćete često posezati.
Sastojci za popečke od tune iz pećnice:
- 2 konzerve tune iz salamure (ocijeđene)
- 1 mrkva, naribana
- 1 tikvica, naribana
- 1 crveni luk, sitno nasjeckan
- 2 režnja češnjaka, sjeckana
- 2 jaja
- 1/4 šalice pirova brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- maslinovo ulje
- crni papar
- sol
Priprema popečaka od tune iz pećnice:
- Zagrijte pećnicu na 200 °C i pripremite pleh za pečenje. Dodajte papir za pečenje i malo ga premažite maslinovim uljem.
- U zdjeli pomiješajte ocijeđenu tunu, naribanu tikvicu i mrkvu, luk i češnjak.
- U drugoj zdjeli umutite dva jaja, a potom dodajte brašno, prašak za pecivo, sol i papar te sjedinite sastojke.
- Sjedinite te dvije smjese, oblikujte popečke i stavite ih na pleh za pečenje.
- Pecite ih u pećnici oko 15 – 20 minuta.
- Poslužite uz šnitu raženog kruha i po želji uz salatu po izboru.