U posljednjih nekoliko godina odresci od korjenastog povrća postali su iznimno popularni među foodiejima diljem svijeta.
Društvene mreže vrve receptima za termičku obradu cvjetače, brokule ili čak kupusa narezanih na deblje kriške baš poput komada mesa.
Ti povrtni odresci mogu se pripremiti na različite načine – od pečenja na tavi do roštilja. Mi vam pak predlažemo pohani kupus.
Svježi kupus narežite na deblje kriške i panirajte poput pilećeg odreska u jajima, brašnu i krušnim mrvicama, a potom ispecite u dubokom ulju.
Sve ostatke od glavice, uključujući i komadiće kupusa koji će vam ispasti tijekom rezanja i paniranja, iskoristite za neko drugo jelo, poput salate ili stir frya.
Sastojci za pohani kupus:
- 1 srednje velika glavica kupusa
- 150 g panko krušnih mrvica
- 120 g brašna
- 4 jaja
- 2,5 čajne žličice senfa Dijon
- sol i papar po želji
- biljno ulje za prženje
Priprema pohanog kupusa:
- Odstranite nekoliko vanjskih listova kupusa i oštrim nožem narežite četiri kriške debljine oko 1,5 centimetara. Višak kupusa odložite sa strane i iskoristite za neki drugi recept.
- Pripremite tri plitke posude: u jednu stavite brašno, u drugu krušne mrvice u koje ste dodali soli i papra, a u treću jaja koje ste prethodno pomiješali sa senfom Dijon.
- Svaku krišku kupusa prvo uvaljajte u brašno, potom u jaja pa zatim u krušne mrvice. Nastavite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
- U dublju tavu ili veći lonac zagrijte dosta biljnog ulja. Kada temperatura ulja dosegne 180 Celzijevih stupnjeva, uronite panirane kriške kupusa.
- Pecite kupus oko dvije do tri minute s obje strane dok površina ne postane hrskava.
- Tako pripremljene odreske stavite na papir za upijanje masnoće.
- Poslužite s umakom i prilogom po želji. Dobar tek!
Njihovo savršenstvo - pohane sunčanice: Kad vam ljeto da kišu, vi berite gljive +1