Cvjetača je iznimno fleksibilna namirnica koja se može transformirati u brojna ukusna jela. Pretvoriti je možete u tijesto za pizzu, zamjenu za rižu, biljni odrezak ili s njom napraviti fine juhe, variva i gulaše.

Cvjetača može poslužiti i kao niskokalorična alternativa s manjim udjelom ugljikohidrata od krumpira za ukusan pire, a koji možete poslužiti uz pečeno meso, ribu i povrće. Cvjetača se kraće termički obrađuje od krumpira, a jelu daje neodoljivo slatke i orašaste note.

Pire će biti ukusniji ako birate najsvježiju cvjetaču. Svježu cvjetaču prepoznat ćete po čvrstim i zelenim listovima te izrazito svijetlim cvjetovima bez ikakvih oštećenja ili tamnih točaka.

Da biste napravili ukusan pire od cvjetače ne treba vam puno vremena, ni sastojaka. Mi vam donosimo najlakši recept koji jamči najslasnije rezultate.

Sastojci za pire od cvjetače:

  • 1 veća glavica cvjetače
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica sirnog namaza
  • ½ čajne žličice senfa
  • sol i papar po želji
  • svježi vlasac za posluživanje

Priprema pirea od cvjetače:

  1. Odstranite lišće i korijen od cvjetova cvjetače.
  2. Cvjetove narežite na manje, jednake dijelove i stavite kuhati u vrućoj vodi dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno oko 10-ak minuta.
  3. Ocijedite cvjetaču i stavite je u blender ili sjeckalicu povrća zajedno s maslacem, sirnim namazhom, senfom, soli i paprom.
  4. Blendajte dok se cvjetača ne pretvori u gladak pire, pa poslužite sa svježe nasjeckanim vlascem. Dobar tek!

Niskokalorična, a zasitna namirnica: 5 razloga zašto bismo trebali jesti cvjetaču Zapečena cvjetača s ukusnim preljevom Cvjetača je vrlo fleksibilna namirnica +0 Cvjetača

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju