Sjajan obrok može se složiti od tek nekoliko sastojaka. Dokazuje to i recept za ovu pečenu piletinu u pesto alla genovese umaku.
Iako umak možete napraviti i sami od bosiljka, pinjola, parmezana, maslinova ulja, limuna, soli i češnjaka po ovom receptu, cijeli postupak bit će brži ako se poslužiti već gotovim umakom iz trgovine.
Kupovni umaci obično sadrže visoku koncentraciju soli i drugih začina pa meso nije potrebno dodatno začinjavati.
Ako se poslužite kupovnim umakom za pripremu piletine bit će vam potrebna samo dva sastojka što će znatno skratiti vrijeme pripreme i količinu zaprljanog posuđa.
Sastojci:
- 2 pileća prsa bez kosti i kože
- 4 žlice umaka pesto genovese
Priprema:
- Pileća prsa obilno premažite pestom sa svih strana.
- Ispecite meso u tavi s neprianjajućim dnom na visokoj temperaturi – otprilike pet do šest minuta sa svake strane dok piletina nije termički obrađeno do kraja.
- Meso možete ispeći i u pećnici – prsa premazana pestom stavite na lim za pečenje koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva i pecite oko pola sata, odnosno dok nije termički obrađena do kraja.
- Pečenu piletinu poslužite sa salatom po želji. Dobar tek!
5 jela koja treba probati svaki pravi ljubitelj piletine