Sjajan obrok može se složiti od tek nekoliko sastojaka. Dokazuje to i recept za ovu pečenu piletinu u pesto alla genovese umaku.

Iako umak možete napraviti i sami od bosiljka, pinjola, parmezana, maslinova ulja, limuna, soli i češnjaka po ovom receptu, cijeli postupak bit će brži ako se poslužiti već gotovim umakom iz trgovine.

Kupovni umaci obično sadrže visoku koncentraciju soli i drugih začina pa meso nije potrebno dodatno začinjavati.

Ako se poslužite kupovnim umakom za pripremu piletine bit će vam potrebna samo dva sastojka što će znatno skratiti vrijeme pripreme i količinu zaprljanog posuđa.

Sastojci:

  • 2 pileća prsa bez kosti i kože
  • 4 žlice umaka pesto genovese

Priprema:

  1. Pileća prsa obilno premažite pestom sa svih strana.
  2. Ispecite meso u tavi s neprianjajućim dnom na visokoj temperaturi – otprilike pet do šest minuta sa svake strane dok piletina nije termički obrađeno do kraja.
  3. Meso možete ispeći i u pećnici – prsa premazana pestom stavite na lim za pečenje koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva i pecite oko pola sata, odnosno dok nije termički obrađena do kraja.
  4. Pečenu piletinu poslužite sa salatom po želji. Dobar tek!

5 jela koje treba probati svaki pravi ljubitelj piletine Ćufte u bijelom umaku Hladna salata od tjestenine i piletine Pašteta +2 Pileći ražnjići su hit svakoga ljeta i sezone roštiljanja

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju