Fina, hrskava košuljica od pohanja razlikuje mastora od amatera, ali postoje i trikovi i prečaci kojima možete nadoknaditi manjak spretnosti i iskustva.
Piletina pohana u kokosu i panko mrvicama jedan je od recepata s kojim ćete oduševiti baš sve, a pripremaje jednaka kao i kod "bečkog pohanja".
Panko mrvice i naribani kokos pobrinut će se za "prvi dojam", a okus ove i ne tako obične piletine bit će božanstven zahvaljujući jednostavnoj marinadi od kokosova mlijeka i limete.
Piletina pohana u kokosu i panko mrvicama dobro će se slagati sa svime s čime i inače jedete pohano, a osobito će joj dobro stajati i kakav ljuti umak.
Piletina pohana u kokosu i panko mrvicama - sastojci:
- 3 komada pilećih prsa bez kostiju i kože (700-725 g)
- 240 ml kokosovog mlijeka
- 2 žlice svježeg soka limete
- 180 g brašna
- 180 g brašna
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 1 čajna žličica soli
- Svježe mljeveni crni papar
- 3 velika jaja
- 90 g panko mrvica
- 130 g nezaslađenog ribanog kokosa
- 450 do 500 ml biljnog ulja, za prženje
Piletina pohana u kokosu i panko mrvicama - priprema:
- Prerežite svaki komad piletine na pola po dužini i batom istucite meso na debljinu od cca 6 mm.
- U velikoj zdjeli pomiješajte kokosovo mlijeko, pola čajne žličice soli i sok od limete. Utonite piletinu u marinadu, dobro promiješajte, poklopite i ostavite u hladnjaku pola sata do sat.
- U velikoj plitkoj zdjeli ili dubokom tanjuru pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, čajnu žličicu soli i malo mljevenog papra. U drugoj zdjeli umutite jaja. U trećoj pomiješajte panko mrvice i kokos.
- Svaki file uvaljajte u brašno pa u razmućeno jaje, pa u panko mrvice.
- Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Piletinu pecite u serijama, oko tri do četiri minute sa svake strane, dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.
5 legendarnih jela iz 80-ih koja se danas ne usude svi jesti