Ukusni ručak ili večeru možete imati na stolu u svega 20 minuta. Ova pileća prsa u brzom umaku iz tave najbolji su dokaz.
Meso ispecite u mješavini maslaca i ulja te ga začinite s nešto sušenih začina poput origana, timijana i luka. Dodatnu slast umaku dat će i nešto pilećeg temeljca.
Cijelo jelo bit će gotovo za 20-ak minuta. Poslužiti ga možete s kriškom kruha, uz kuhani krumpir i tjesteninu ili uz sezonsku salatu. Dobar tek!
Pileća prsa u brzom umaku - sastojci:
- 2 pileća prsa
- 50 ml pilećeg temeljca
- 2-3 češnja češnjaka
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica ulja
- ½ čajne žličice sušenog origana
- ½ čajne žličice sušenog timijana
- ½ čajne žličice luka u prahu
- sol i papar po želji
- svježe začinsko bilje za posluživanje
Pileća prsa u brzom umaku - priprema:
- Zagrijte jednu žlicu ulja i jednu žlicu maslaca na tavi i na ovoj masnoći ispecite meso – pecite piletinu koju ste prethodno začinili s nešto soli i papra otprilike četiri do pet minuta sa svake strane dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju i ne bude termički obrađena do kraja.
- Znat ćete da je piletina pečena kad temperatura u najdebljem dijelu mesa dosegne 75 Celzijevih stupnjeva, a što možete provjeriti kuhinjskim termometrom. Ako želite da se piletina ispeče jednomjerno i u istom roku – izravnajte je s kuhinjskim batom.
- Pred kraj pečenja mesa dodajte u tavu preostali maslac i nasjeckani češnjak te začine. Pirjajte sve zajedno oko pola minute, podlijte s pilećim temeljcem i nastavite kuhati sve zajedno oko dvije minute.
- Poslužite pečeno meso s pripadajućim umakom iz tave dok je još toplo. Dobar tek!
Piletina i mlinci na malo drugačiji način: Jelo po recepturi chefa Marija Mihelja koje jedva čekamo isprobati