Prije nekog vremena oduševile su nas slastice Petre Jelenić u samoborskom restoranu Cantilly Garden, a dobre vijesti stižu i iz zagrebačkog centra, gdje se slatke divote ponajbolje hrvatske slastičarke mogu kušati i u restoranu SOL tapas na hrvatski chefa Mate Jankovića.

"Još jedna velika vijest za nas u SOL tapas na hrvatski i Gradskoj kavani! Kao što sam već više puta rekao, velika želja mi je surađivati sa vrhunskim kolegicama i kolegama, a naša slastičarka Petra Jelenić je upravo to! Dolaskom Petre poboljšati ćemo ponudu slastica u Soli i pokrenuti ju u Gradskoj kavani. Jako se radujemo zajedničkoj suradnji jer je riječ o vrhunskom profesionalcu ogromnog znanja. Time na dobitku nisu samo naši gosti, već će i cijeli tim imati priliku učiti i raditi s osobom koja voli svoj posao i najbolji je promotor slastičarstva u Hrvatskoj. Jedva čekamo da vam pokažemo na čemu radimo. Petra, dobro nam došla, čast te imati u našem timu!“, objavio je chef Mate Janković na društvenim mrežama i poželio dobrodošlicu slastičarki čiji kolači već oduševljavaju goste. Neki od njih su nam rekli da su upravo njezine slastice razlog zbog kojeg će se sigurno vratiti na ručak u SOL.

U ponudi trenutno imaju Petrinu slavnu Tortu od maka (biskvit od maka, pekmez od maline, marcipan, glazura od čokolade), Čokoladnu dekadenciju (krema od čokolade sa 70% kakaa, gel od višanja i klinčića, tuile od kakaa), Štrudlu od jabuka (vučeno tijesto s medom, jabuke, cremeux od vanilije, mrvice od zobenih pahuljica i beurre noisette) i Rum babu (Baba u sirupu od ruma i citrusa, gel od mandarine, chantilly).

Tjedni meni 

Sa desertima nema švercanja, pa ako poželite slatko treba naručiti i slano, barem za sada. Svi deserti su 6,90 eura, a odličan način da ih isprobate je i onaj u sklopu tjednog menija. Tako primjerice, navratite li ovaj tjedan na ručak u SOL dočekat će vas Čokoladna dekadencija i Rum baba, i to nakon hrvatskih klasika pripremljenih na kreativan način: pašticade u njoku te skradinskog rižota u obliku kroketa. Ponuda za ručak vrijedi svaki dan od ponedjeljka do petka od 12 do 16, a cijena menija za ručak (koji uključuje predjelo, glavno jelo i desert) iznosi 23 eura po osobi.

Ostale detalje o meniju koji se izmjenjuje na tjednoj bazi možete pratiti i na Facebook stranici restorana. Uz virtuoznu slastičarku Petru Jelenić i perspektivnog chefa Marka Jantoleka, SOL chefa Mate Jankovića mogao bi postati još popularnije mjesto za istraživanje kreativne kuhinje.

Tri "prečice" chefa Marija Mihelja s kojima ćete puno brže pripremiti omiljeno jelo Chef Mario Mihelj i 3 aparata koja će olakšati svako kuhanje - 5 Chef Mario Mihelj i 3 aparata koja će olakšati svako kuhanje - 1 Chef Mario Mihelj i 3 aparata koja će olakšati svako kuhanje - 3 +1 Chef Mario Mihelj i 3 aparata koja će olakšati svako kuhanje - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju