Niste ljubitelji hrskavog pomfrita iz friteze ili pećnice? Isprobajte ovaj recept za pečene krumpire koji se tope u ustima.

Krumpiri se peku u pilećem temeljcu što im daje dodatnu dozu slasti, ali i okus po piletini. Najbolje rezultate dobit ćete ako napraviti domaći temeljac od piletine, no poslužiti se možete i kupovnom pilećom kockom za juhe koju ćete rastopiti u 200 mililtara vruće vode.

Pileći temeljac trebao bi pokrivati dno posude u kojoj pečete krumpire, ali nemojte pretjerivati s količinom. Trebali biste dobiti mekan pečeni krumpir, a ne pire iz pećnice.

Iznimno je važno da krumpire narežete na otprilike jednaku veličine kako bi se termički obradili u isto vrijeme.

Sastojci:

  • 2-3 krumpira
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje po želji

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. Ogulite krumpire, narežite ih na komade otprilike iste veličine i začinite sa solju i paprom.
  3. Stavite ih na dno lima za pečenje.
  4. Preko krumpira prelijte pileći temeljac.
  5. Pecite ovako pripremljene krumpire u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta. Glavni je cilj da krumpiru upiju tekućinu.
  6. Nakon 25 minuta ih preokrenite i vratite u pećnicu. Po želji im možete dodati i nešto ulja.
  7. Pecite ih još 15 do 20 minuta dok ne budu termički obrađeni do kraja i ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
  8. Poslužite pečene krumpire kao prilog uz jelo po želji. Dobar tek!

Kako se prije toga nismo sjetili! Genijalan trik za savršeno pečene - i brzo gotove krumpire Krumpir - 4 Krumpir - 1 Krumpir - 5 +1 Krumpir - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju