U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Hrskavi špek omiljen je sastojak brojnih jela – poslužuje se u sendvičima, kao prilog pečenim jajima ili kao slastan „začin“ u salatama.

Može se ispeći u tavi na štednjaku, no ta će metoda uzrokovati prskane i veliki nered u kuhinji. Iako nije najbolji način, može se staviti i u mikrovalnu pećnicu. Ipak, najmanje problema stvara termička obrada u pećnici.

Slika nije dostupna Hrana i piće Za još finiji i sočniji okus: Trik s kojim nećete presušiti puricu pečenu u pećnici

Kriške špeka stavite između dva papira za pečenje u zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva na 15 do 20 minuta, odnosno dok niste zadovoljni hrskavošću mesnih komadića.

Želite li da ima još bolji okus, prije stavljanja u pećnicu svaku krišku natrljajte s jednom čajnom žličicom smeđeg šećera i malo papra.

Šećer će se karamelizirati na visokoj temperaturi te podariti špeku još bolji i slasniji okus. Kontrast između slatkog, slanog i ljutog na hrskavom špeku pruža nezaboravno gastronomsko iskustvo. Svakako valja isprobati!