Ljeto. To bezbrižno godišnje doba koje, složit ćete se, prebrzo prođe. Dani ispunjeni suncem, kupanjem, osmijesima, srećom, društvom, prijateljima. I sladoledom. Postojala je u djetinjstvu jedna odlična praksa koju su obožavali i mali i veliki – sladoled pola-pola. Bili smo najsretniji kada bismo došli u slastičarnicu i ljubazno upitali: "Može pola vanilija, pola čokolada?" I dobili potvrdan odgovor. I tu jednu kuglu s dva okusa u koju smo gledali kao da je milijun dolara platili šuškavom novčanicom od džeparca koji su nam dali roditelji.

I nije bilo ljepšeg. Bilo je dovoljno dobiti jednu kuglicu s dva okusa i osjećali bismo se božanstveno. Dani su prolazili, mi smo rasli i odrastali i sve se manje osjećali božanstveno. Praksa pola-pola polako se gasila i sve smo rjeđe dobivali potvrdan odgovor na pitanje koje je obilježilo naše djetinjstvo: "Može pola-pola?"

Četiri okusa u jednoj kuglici sladoleda Četiri okusa u jednoj kuglici sladoleda (Foto: Anamaria Batur/Nova Studio)

"Može pola vanilija, pola čokolada?"

Zašto ne može? Zato što su prodavači gubili previše vremena na kupce koji se ne mogu odlučiti koja dva okusa žele u jednoj kugli? Zbog zarade? Koji god razlog bio, pola-pola nam nedostaje. Nedostaje onaj božanstveni osjećaj. Napravili smo kratku anketu u redakciji da vidimo kako dišu ostali ljubitelji sladoleda. Jedan okus u kugli ili više njih?

"Dok sam bila klinka, uvijek sam uzimala pola-pola jer sam obožavala kombinaciju limuna i maline, a samo jedan okus mi je bio dosadan. To je i super prilika da s jednim okusom ideš na sigurno, a s drugim eksperimentiraš. Ne razumijem zašto se pola-pola više ne dopušta u slastičarnicama kad ljude to toliko veseli", rekla nam je Maša.

I Marinu smeta što u sve manje slastičarnica može dobiti dva okusa u jednoj kugli. "Dvije su mi kugle previše i u većini slučajeva kad ne daju da uzmem pola-pola u slastičarnici, neću uzeti dvije kugle jer mi je to jednostavno previše, a kuglica od pola-pola mi je taman. Uzimam uvijek voćne okuse jer me oni najbolje osvježe ljeti", dodaje Marina.

Jednim potezom žlice do četiri okusa sladoleda Jednim potezom žlice do četiri okusa sladoleda (Foto: Anamaria Batur/Nova Studio)

Ako slastičarnica dopušta, Mirjana uvijek uzme pola-pola. I to čokoladu i lješnjak. "Mislim da većina ljudi ne voli lizati samo jedan okus, a da se mene pita, najradije bih da u jednoj kugli imam i više okusa od dva", kroz smijeh će Mirjana.

S njom se slaže i Maja. "Žao mi je što je većina slastičarnica ukinula mogućnost pola-pola. Kod nas na moru (u Supetru na Braču) još uvijek se može uzeti pola-pola u gotovo svakoj slastičarnici, ali ne i kad uzimate premium okuse. Ja sam jedna od onih koji se teško odlučuju na jedan okus, a teško mi se odlučiti i za samo dva. Bilo bi super kad bismo mogli uzeti tri ili četiri okusa u jednoj kuglici.

U vašoj kuglici:

  • a) uvijek je jedan okus
  • b) dva su najdraža ili nova okusa
  • c) rado bih da su i četiri različita okusa

glasova:

Ledo Quattro Colori Fruit Ledo Quattro Colori Fruit (Foto: Anamaria Batur/Nova Studio)

Jednim potezom žlice do četiri okusa sladoleda

Odsad i možete. Ledo se pobrinuo da se vrati onaj stari osjećaj, kao onda kada smo najsretnijim očima na svijetu gledali ulov dana – kuglicu pola-pola. No Ledo je otišao korak dalje. Quattro obitelj od ove je godine bogatija za još dva posebna člana – Quattro Colori Choco i Quattro Colori Fruit. Quattro Colori je ostvarenje sna za sve kojima se teško odlučiti za jedan okus – inovacija koja donosi četiri okusa podijeljena u 16 šarenih polja. Tako jednim potezom žlice možete ugrabiti sva četiri okusa, a uživanje u sladoledu poprima sasvim novu dimenziju – posebnu, šarenu, zanimljivu, praktičnu.

Ledo Quattro Colori Choco Ledo Quattro Colori Choco (Foto: Anamaria Batur/Nova Studio)

Quattro Colori Choco oduševljava na prvo otvaranje. Samo jednim potezom žlice stvorit ćete idealan omjer okusa čokolade, vanilije, bijele čokolade i karamele. Ljubitelji voćnih nota dolaze na svoje novom kombinacijom Quattro Colori Fruit. Sladoled spaja nježne okuse vanilije, maline, limuna i naranče. Jedino preostaje odlučiti s kime uživati u neodoljivim okusima – s obitelji, prijateljima, društvom. I kada – poslijepodne, nakon ručka, između ručka i večere. Mada, mi bismo rekli da je najbolje vrijeme za sladoled – uvijek. U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi, uz samo jedan potez žlice stvorite najbolju kombinaciju omiljenih okusa, onako kako volite, baš po svojoj mjeri. I uživajte u posebnosti trenutka. U svakom okusu ima nešto posebno, kao i u svima nama. Svaki je okus dobar i sam, ali puno bolji u kombinaciji s drugima gdje stvara savršen mozaik koji se upotpunjuje. Rekli bismo isto kao i obitelj i naši najdraži.

Sad imamo puno više od pola-pola, i to u vlastitom zamrzivaču, kad god poželimo! I opet se osjećamo božanstveno.

Kod sladoleda više volite:

  • a) idealan omjer okusa čokolade, vanilije, bijele čokolade i karamele iz Quattro Colori Choco
  • b) kombinaciju nježne vanilije i citrusnih nota maline, limuna i naranče iz Quattro Colori Fruit

glasova:




Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Ledo po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju