Massimo Bottura, talijanski chef s nezaustavljivom energijom, neumorno žari i pali svojom Kuhinjskom karantenom. Bottura kuha i snima u svojem domu, a prate ga milijuni ljudi diljem svijeta. Epizode koje stavlja na Instagram nestaju za 24 sata, ali neki isječci ostaju na njegovu profilu.

Njegova Osteria Francescana u Modeni nosi čak tri Michelinove zvjezdice, a više je puta zaslužila titulu najboljeg restorana na svijetu. Zahvaljujući Karanteni sada svi koji to požele mogu kuhati kako to najbolji chef na svijetu čini kod kuće, a jedan od omiljenih recepata, koji mogu pripremiti i oni koji nisu majstori kuhače, jest sendvič s rastopljenim sirom kad nemamo puno namirnica kod kuće.

Chef je u svojem hladnjaku pronašao kuhanu šunku, dimljeni sir provolone, parmezan i maslac (trebat će vam dosta maslaca), a iskoristio je i stari kruh. Iako se može kupiti i kod nas, ne nađete li provolone, iskoristiti možete i neki drugi masni i zreli, a po mogućnosti dimljeni sir koji se lijepo topi. Ako nemate alternativu, poslužit će i mozzarella.

Recept za sendvič nije kompliciran, a trik je u maslacu. Narežite provolone ili dostojnu zamjenu, pa ga složite između dvije kriške bijelog kruha s parmezanom i šunkom. Kriške s vanjske strane premažite maslacem i zatim dodajte još maslaca u tavu. Kad se maslac zagrije, stavite sendviče u tavu i poklopite ih drugom, manjom tavom. Zatim pecite na laganoj vatri kako ne bi zagorjeli. Sendviči su gotovi kad se sir fino otopi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju