Na listi 50 Top Pizza Europe, odnosno popisu najboljih pizzerija u Europu koji ne uključuje Italiju, zagrebački Franko's je ove godine ušao među 15 najboljih. Više o tome možete pročitati ovdje, a osim klasično jakih zemalja, kao što su Portugal, Španjolska, Njemačka i druge, na listi ćete naći i Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Srbiju sa čak dvije beogradske pizzerije.

Uključujući hrvatski Franko's, svih pet pizzerija hvale se zbog pomno biranih sastojaka, ozbiljnom pristupu pripremi i pečenju tijesta, ali i drugih detalja, kao što je uređenje interijera i vibra kojoj doprinosi ponašanje konobara i domaćina. Pripremate li kakav pizza road trip najboljim pizzerijama u regiji, donosimo obavezne stanice prema odabiru 50 Top Pizza Europe.

Matto Napoletano, Skopje (16. mjesto)

"Uživajte u autentičnoj talijanskoj kuhinji od doručka do večere u prekrasnom okruženju. Restoran i pizzerija Matto Napoletano se nešto više od dvije godine od otvorenja nametnuo kao prvo mjesto za uživanje u talijanskoj kulinarskoj tradiciji. Pizza je suvremenog napuljskog stila: mekana, s izraženom koricom, s najfinijim sastojcima iz talijanske smočnice, uključujući pršut, mliječne proizvode i sireve“, piše 50 Top Pizza Europe.

Pop’s Pizza, Ljubljana (30. mjesto)

Raskošan interijer kojim dominiraju veliki luster i predivan, dobro opskrbljen šank mogli bi vas privući u ljubljanskoj pizzeriji Pop's Pizza, smatra 50 Top Pizza Europe i dodaje: „Pizza je napuljskog stila, izuzetno kvalitetno napravljena, kako zbog dugo fermentiranog tijesta na prirodnom kvascu, tako i preciznog pečenja.

Sastojci su također izvrsni i autentično talijanski. Obavezno probajte Penelope s vrhunskom kuhanom šunkom, a od slastica vrijedi kušati baskijski cheesecake. Karta pića je opsežna, sa značajnim izborom finih viskija i dobro osmišljenih koktela. Cijene su prosječne za grad, ali je kvaliteta vrhunska, uz iznimno ljubaznu i uslužnu uslugu“.

Pietra, Beograd (32. mjesto)

Volite li klasične napuljske pizze, beogradska Pietra je mjesto za vas. 50 Top Pizza Europe hvali ovu beogradsku pizzeriju zbog autentičnih talijanskih sastojaka, kao i vješto pripremljenog tijesta.

Svidio im se i elegantan, ali neformalan prostor, idealan za predah uz pizzu, ali i espresso, cappuccino, koktel ili čašu dobrog vina. Pietra se hvali i zbog profesionalnih, srdačnih i nasmijanih konobara.

Majstor i Margarita, Beograd (37, mjesto)

Promišljen odabir sjajnih talijanskih sastojaka, pomna priprema tijesta i preciznost pečenja kultnoj beogradskoj pizzeriji Majstor i Margarita osigurali su mjesto na popisu najboljih u Europi.

"Raznovrsni jelovnik omogućuje vam da svaki put uživate u drugoj pizzi; uz klasične opcije, među najpopularnijima su one s talijanskim sirevima, kao i kombinacijom mortadelle i pistacija. Svaki zalogaj vodi u meku krišku s visokom koricom, koja se s užitkom dovršava. Zanimljivo pristupaju rajčici koja se koristi u umacima, poslužuje sirova ili kofitira. Svijetlo drvo i namještaj čistih linija čine interijer gostoljubivim, a i vanjski prostor za sjedenje je ugodan“, piše 50 Top Pizza Europe.

Kada dodajete luk? 5 savjeta za savršeni gulaš koji ćete rado reprizirati Flamanski gulaš Irski gulaš Čili colorado +4 Gulaš od junetine

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju