Ukusan kruh možete ispeći i bez prethodnog pekarskog znanja i previše sastojaka. Ovaj mliječni kruh je najbolji dokaz za tu tvrdnju.

Mliječni kruh se priprema od samo dva sastojka: samodizajućeg brašna i punomasnog mlijeka.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Ako na raspolaganju nemate samodizajuće brašno, možete ga napraviti i sami. Na 100 grama glatkog brašna stavite jednu čajnu žličicu praška za pecivo i prstohvat soli. Prilagodite ovaj recept potrebnim količinama samodizajućeg brašna.

Samodizajuće brašno se pomiješa s punomasnim mlijekom dok ne dobijete glatko tijesto. Stavi se u kalup za kruh i peče u pećnici oko 40 minuta.

Ovako pripremljeni kruh možete iskoristiti za sendviče, poslužiti uz varivo ili jesti samostalno – s malo maslaca.

Sastojci:

  • 250 g samodizajućeg brašna
  • 210 ml punomasnog mlijeka

Priprema:

  1. Pomiješajte zajedno samodizajuće brašno i punomasno mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
  2. Prebacite dobivenu smjesu u kalup za kruh koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje.
  3. Stavite peći kruh u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 35 do 40 minuta, odnosno dok korica ne porumeni, a kruh nije pečen do kraja.
  4. Ohladite kruh do kraja prije posluživanja. Dobar tek!

Noel otvorio novu zanatsku pekarnicu u Zagrebu: Ručno rađeni kruh i peciva bez "kemije" i konzervansa Noel Bread and Deli Noel Bread and Deli Noel Bread and Deli: Maritozzi +2 Noel Bread&Deli