Ukusan kruh možete ispeći i bez prethodnog pekarskog znanja i previše sastojaka. Ovaj mliječni kruh je najbolji dokaz za tu tvrdnju.
Mliječni kruh se priprema od samo dva sastojka: samodizajućeg brašna i punomasnog mlijeka.
Ako na raspolaganju nemate samodizajuće brašno, možete ga napraviti i sami. Na 100 grama glatkog brašna stavite jednu čajnu žličicu praška za pecivo i prstohvat soli. Prilagodite ovaj recept potrebnim količinama samodizajućeg brašna.
Samodizajuće brašno se pomiješa s punomasnim mlijekom dok ne dobijete glatko tijesto. Stavi se u kalup za kruh i peče u pećnici oko 40 minuta.
Ovako pripremljeni kruh možete iskoristiti za sendviče, poslužiti uz varivo ili jesti samostalno – s malo maslaca.
Sastojci:
- 250 g samodizajućeg brašna
- 210 ml punomasnog mlijeka
Priprema:
- Pomiješajte zajedno samodizajuće brašno i punomasno mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
- Prebacite dobivenu smjesu u kalup za kruh koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje.
- Stavite peći kruh u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 35 do 40 minuta, odnosno dok korica ne porumeni, a kruh nije pečen do kraja.
- Ohladite kruh do kraja prije posluživanja. Dobar tek!
Noel otvorio novu zanatsku pekarnicu u Zagrebu: Ručno rađeni kruh i peciva bez "kemije" i konzervansa +2