Sipa, koja je bila glavna zvijezda tanjura chefa Jure Tomiča, za Loru je bila ''čudovište iz ormara'', ali na kraju je ipak presudila Luciji Kerečin. Lucijina replika bila je najlošija i ona je napustila show. Što su morali replicirati kandidati u stres-testu MasterChefa, provjerite u priloženom receptu gostujućeg chefa.

Sastojci za sipu s palentom, krumpirom i pancetom:

  • sipa
  • crni luk
  • češnjak
  • riblji temeljac
  • vrhnje za kuhanje
  • maslinovo ulje
  • bijelo vino
  • palenta
  • maslac
  • sol
  • papar
  • jaja
  • panko mrvice
  • krumpir
  • mlijeko
  • panceta

Priprema sipe s palentom, krumpirom i pancetom: 

 

  1. Propržite luk i češnjak na maslinovu ulju. Kad dobiju zlatnu boju, zalijte ih bijelim vinom. Dodajte sipu i malo zapržite pa zalijte ribljim temeljcem. Kada omekša, dodajte crnilo od sipe, vrhnje i završite s malo maslaca.
  2. Palentu skuhajte u ribljem temeljcu i malo mlijeka, dodajte maslac, sol i papar. Ohladite. Oblikujte, panirajte u jajima i panko mrvicama. Pržite u dubokom ulju dok ne budu zlatne boje.
  3. Skuhajte krumpir u mlijeku pa ga blendajte u blenderu uz dodavanje vrhnja. Dodajte maslac, posolite. Sipajte u sifon i stavite dva punjenja, oblikujte po primjeru.
  4. Pancetu narežite. Prvo je malo ispecite pa zalijte vodom i kuhajte dok potpuno ne omekša. Prebacite je u blender i lagano izblendajte dok se ne dobije željeni oblik. Vratite je u tavu i pecite na suho uz stalno miješanje dok ne dobije smećkastu boju. Prebacite je na pleh s papirom i stavite na toplo da se masnoća ocijedi. Zatim je malo rukama razdvojite i oblikujte do željenog izgleda.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju