Galerija Sipa - 5 1 Sipa - 4 1 Sipa - 3 1 Sipa - 2 1

U trendu Luksemburg - 4 Veliko vojvodstvo 48 sati u najbogatijoj zemlji svijeta: Mala, ali moćna europska ljepotica koju turisti nepravedno zaobilaze Omiš je neotkriveni hrvatski biser za mnoge turiste Najbolja reklama za Hrvatsku Hrvatske ljepote o kojima turisti ne znaju puno: "Čudno je što se grad nalazi 35 minuta od Splita, a tako malo ljudi tu dolazi" Robinzonska kuća Tubile na Krku, Airbnb - 6 85 eura na noć Kućica od 20 kvadrata na Krku savršena je za one koji se žele udaljiti od gužve i pronaći malo mira i tišine

Sipa, koja je bila glavna zvijezda tanjura chefa Jure Tomiča, za Loru je bila ''čudovište iz ormara'', ali na kraju je ipak presudila Luciji Kerečin. Lucijina replika bila je najlošija i ona je napustila show. Što su morali replicirati kandidati u stres-testu MasterChefa, provjerite u priloženom receptu gostujućeg chefa.

Sastojci za sipu s palentom, krumpirom i pancetom:

  • sipa
  • crni luk
  • češnjak
  • riblji temeljac
  • vrhnje za kuhanje
  • maslinovo ulje
  • bijelo vino
  • palenta
  • maslac
  • sol
  • papar
  • jaja
  • panko mrvice
  • krumpir
  • mlijeko
  • panceta

Priprema sipe s palentom, krumpirom i pancetom: 

 

  1. Propržite luk i češnjak na maslinovu ulju. Kad dobiju zlatnu boju, zalijte ih bijelim vinom. Dodajte sipu i malo zapržite pa zalijte ribljim temeljcem. Kada omekša, dodajte crnilo od sipe, vrhnje i završite s malo maslaca.
  2. Palentu skuhajte u ribljem temeljcu i malo mlijeka, dodajte maslac, sol i papar. Ohladite. Oblikujte, panirajte u jajima i panko mrvicama. Pržite u dubokom ulju dok ne budu zlatne boje.
  3. Skuhajte krumpir u mlijeku pa ga blendajte u blenderu uz dodavanje vrhnja. Dodajte maslac, posolite. Sipajte u sifon i stavite dva punjenja, oblikujte po primjeru.
  4. Pancetu narežite. Prvo je malo ispecite pa zalijte vodom i kuhajte dok potpuno ne omekša. Prebacite je u blender i lagano izblendajte dok se ne dobije željeni oblik. Vratite je u tavu i pecite na suho uz stalno miješanje dok ne dobije smećkastu boju. Prebacite je na pleh s papirom i stavite na toplo da se masnoća ocijedi. Zatim je malo rukama razdvojite i oblikujte do željenog izgleda.