Kandidatkinja MasterChefa Maja Jalšovec, koju je dijelio samo korak do polufinala, može se pohvaliti da je u showu osmislila jelo koje je chef Stjepan Vukadin uvrstio na jelovnik svog restorana iL Ponte. Radi se o receptu koji je pripremala tijekom gastroduela u Trogiru za crveni tim.

Glavne zvijezde tanjura bile su sipa i bob, pa je Maja tako i nazvala svoje jelo. Okušajte se u pripremi njezina pobjedničkog recepta i sami.

Sastojci za Sipu i bob

  • sipa
  • bob
  • crnilo od sipe
  • komorač
  • bijelo vino
  • bisque (temeljac od škampa)

Priprema Sipe i boba:

Njok od sipe

  1. Sipu očistite, izrežite na manje komade te stavite u blender, posolite i blendajte dok se ne dobije konzistencija ljepljive paste. Stavite smjesu u vrećicu za istiskivanje i direktno iz vrećice istisnite njoke u vruću vodu.
  2. Kuhajte dok ne izađu na površinu te ih onda lagano sotirajte na maslacu dok ne dobiju boju.

Ragu od boba :

  1. Bob prokuhajte 2 minute u bisqueu, potom očistite te dio ostavite sa strane jer će vam trebati i za kremu od boba. Na maslinovu ulju izdinstajte luk i potom dodajte komorač.
  2. Dinstajte komorač nekoliko minuta te dodajte bob, zalijte bijelim vinom, pustite da alkohol ispari i onda lagano podlijevajte bisqueom 30-ak minuta. Na kraju dodajte crnilo od sipe u ragu i sve povežite.

Krema od boba:

  1. Očišćeni bob stavite u blender skupa s malo maslaca i dodajte 2-3 žlice bisquea te izblendajte do svilene teksture.
  2. Njoke poslužite na raguu od boba, a kremu od boba stavite na njoke pomoću vrećice za istiskivanje.

Damir, Melkior i Stipe: Članovi žirija MasterChefa otkrivaju koje bi greške u karijeri ispravili da mogu MasterChef - 1 MasterChef - 8 MasterChef - 1 +1 MasterChef - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju