Dobar domaći kruh savršeno se slaže s umakom na bazi maslinova ulja.
Spoj je još ljepši i ukusniji kada se maslinovo ulje aromatizira s nešto svježe nasjeckanog češnjaka i začinskog bilja te oplemeni s nešto naribanog parmezana. 

Da bi umak bio ukusan, važno je upotrijebiti kvalitetno maslinovo ulje, a cijeli postupak bit će gotov u svega pet minuta. Svi se sastojci nasjeckaju, naribaju i pomiješaju s maslinovim uljem te odmah stavljaju na stol.

Ako niste fan toćanja, umak možete premazati i preko prerezanog kruha poput baguettea i kratko zapeći u pećnici.

Sastojci za aromatizirano maslinovo ulje:

  • 70 ml kvalitetnog maslinova ulja
  • 25 g naribanog sira parmezana
  • 2-3 češnja češnjaka
  • ½ čajne žličice sušenog origana
  • ½ čajne žličice pahuljica crvene paprike
  • sol i papar po želji

Priprema za aromatizirano maslinovo ulje:

  1. U posudicu ulijte ulje, dodajte nasjeckani češnjak, naribani parmezan, sušeni origano i pahuljice crvene paprike. Sve dobro promiješajte.
  2. Posolite i popaprite po želji i poslužite odmah uz kriške domaćeg kruha. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju