Dobar domaći kruh savršeno se slaže s umakom na bazi maslinova ulja.
Spoj je još ljepši i ukusniji kada se maslinovo ulje aromatizira s nešto svježe nasjeckanog češnjaka i začinskog bilja te oplemeni s nešto naribanog parmezana.
Da bi umak bio ukusan, važno je upotrijebiti kvalitetno maslinovo ulje, a cijeli postupak bit će gotov u svega pet minuta. Svi se sastojci nasjeckaju, naribaju i pomiješaju s maslinovim uljem te odmah stavljaju na stol.
Ako niste fan toćanja, umak možete premazati i preko prerezanog kruha poput baguettea i kratko zapeći u pećnici.
Sastojci za aromatizirano maslinovo ulje:
- 70 ml kvalitetnog maslinova ulja
- 25 g naribanog sira parmezana
- 2-3 češnja češnjaka
- ½ čajne žličice sušenog origana
- ½ čajne žličice pahuljica crvene paprike
- sol i papar po želji
Priprema za aromatizirano maslinovo ulje:
- U posudicu ulijte ulje, dodajte nasjeckani češnjak, naribani parmezan, sušeni origano i pahuljice crvene paprike. Sve dobro promiješajte.
- Posolite i popaprite po želji i poslužite odmah uz kriške domaćeg kruha. Dobar tek!