Galerija Magnolia x Noel Bread & Deli - 10 9 Magnolia x Noel Bread & Deli - 11 9 Magnolia x Noel Bread & Deli - 13 9 Magnolia x Noel Bread & Deli - 12 9

U trendu Mljeveno meso Pripazite Najveća pogreška koju radimo sa zamrzavanjem mljevenog mesa Hrvatski restorani imaju svoje prednosti nad onim američkim Stranci o Hrvatskoj Voda nije besplatna, nadopuna sokova se plaća, ali nekoliko stvari u hrvatskim restoranima radimo bolje nego u Americi Ašgabat, Turkmenistan - 3 Bizarno, ali istinito Grad u kojem su dopušteni samo bijeli automobili, a ako su prljavi policija naplaćuje kazne

Trakošćanska ulica na potezu od Trešnjevačkog placa do Doma sportova uvjerljivo postaje mjesto na kojem možete fino jesti, popiti odličnu kavu ili kupiti kvalitetno meso, ribu i kruh. A na tako kratkom potezu pronaći ćete čak tri slastičarnice: Grand Marnier, Šeničnjak i odnedavno odličan spoj slastica i zanatskog kruha: Magnolia x Noel Bread&Deli, čiju smo ponudu odlučili istražiti.  

Slastičarnici Magnoliji i Noelovoj pekarnici zajedničko je što koriste kvalitetne sastojke za svoje proizvode: u slasticama nema margarina, samo maslac, a ponose se i sourdough kruhom i pecivima koji se pripremaju bez aditiva i konzervansa. U ponudi imaju razne vrste kruha od kiselog tijesta s kvascem - crni gusti raženi kruh, kao i foccacie, baguette i ciabatte. Lagani, a zasitni kroasani rade se s kvalitetnim francuskim maslacem, a u Noelu se nađe i drugih divota, kao što su popularni maritozzi – brioš peciva s rogačem, bogato punjena kremom. Iako u Trakošćanskoj ne možete pronaći baš sve što Noelove pekarnice nude, izbor je odličan – bilo da želite kupiti kruh ili kakav dobar sendvič koji možete pojesti na licu mjesta ili ga uzeti za van. 

Kada je previše hladno za terasu, jesti se može i za velikim zajedničkim stolom u slastičarnici – samo se spustite stepenicama kat ispod vitrine iz koje mame sendviči, pogače, slatke pite, kolači i torte. Iako takav koncept nije idealan za introverte, mnogima se sviđa obiteljski štih. 

Što jesti? 

Odlučili smo se za slano i slatko pa krenuli u isprobavanje. Na red su najprije došli Noelovi sendviči: Vege focaccia (3,80 eura) od prirodnog kvasca s mozzarellom, baby špinatom, pinjolima, bosiljkom i sirom, zatim Heljda caprese od heljdina brašna i prirodnog kvasca s pestom od sušenih rajčica, kapara, badema, limuna, bosiljka i grana padana s mozarellom te Lafayette kroasan (4,50 eura) punjen dimljenim lososom, avokadom, krem sirom, rajčicom i svježom salatom.

Iako su svi sendviči za preporuku, pobjednik je Lafayette - okrugli kroasan koji je postao popularan zahvaljujući istoimenoj njujorškoj pekarnici u kojoj je nastao, a internet i influenceri odradili su marketing. Em što efektno izgleda, em je fino hrskav izvana i sočan iznutra, taj debeljuškasti lisnati sendvič dolazi i u vegetarijanskoj varijanti. Istina je da nećete baš tako lako u njega zagristi u hodu, pa je bolje sjesti i posvetiti mu se kako zaslužuje. Kombinacija avokada i lososa dugo će vas držati sitima, a rajčica tom spoju daje potrebnu dozu svježine. I dok Lafayette na prvi pogled budi želju da ga zagrizete, s Heljdom caprese to i nije slučaj. Tamno i čvrsto pecivo konkretne korice djeluje kao da se radi o zdravom, ali ne i previše mekom, a iskreno niti primamljivom odabiru, no tu smo se itekako prevarili. Iako ga treba žvakati, sočno je i nije previše tvrdo, a punjenje je puno okusa – baš kao i u nešto mekšoj Vege focaccii (3,80 eura).

Nakon slanog došao je red i na slatko: izbor je pao na tartove Pekan i Banofee (4,70 eura) te pitu od jabuka (4,20 eura). I dok smo se u prvom činu isprobavanja sendviča jednoglasno složili, slastice su pak izazvale raspravu. Spojlat ćemo, ali Pekan je odnio najviše glasova – prvenstveno zbog prhkog tijesta i orašastih nota koje fino zaokružuju ostale okuse i traju, traju... mame na novi griz. Iako također fino maslačasto, prhko tijesto u piti od jabuke previše se smekšalo i na nekim dijelovima postalo gnjecavo.

Ni nadjev jabuke nije izazvao toliko ovacija kao Pekan, i zbog pekmezaste teksture, i zbog previše šećera, na što se potužio dio strogog žirija. Drugi su pak ukazali na to da bez obzira na slatkoću, u nadjevu ima dovoljno kiseline koja služi kao dobra protuteža. Obožavateljima karamele mogao bi se svidjeti Banofee, tart koji je više toffie, a manje banana, koja se praktički i ne osjeti. Nismo se složili ni oko šlaga kojeg na karamelastoj piti ne fali - dijelu žirija djelovao je umjetno, a drugi su ga smazali bez kritike. Za koji god da se tart odlučili, sigurno ćete utažiti želju za slatkim, a ako niste od prhkog tijesta, u Magnoliji x Noel Bread&Deliju možete odabrati i koju krišku torte od mrkve (4,90 eura) ili čokolade (4,90 eura) te isprobati kesten-pire koji se prodaje u praktičnoj posudici koju možete ponijeti (4,90 eura).

Tri "prečice" chefa Marija Mihelja s kojima ćete puno brže pripremiti omiljeno jelo Chef Mario Mihelj i 3 aparata koja će olakšati svako kuhanje - 5 Chef Mario Mihelj i 3 aparata koja će olakšati svako kuhanje - 1 Chef Mario Mihelj i 3 aparata koja će olakšati svako kuhanje - 3 +1 Chef Mario Mihelj i 3 aparata koja će olakšati svako kuhanje - 2