Banana bread ili kruh od banane popularna je američka slastica koja se danas jede diljem svijeta – a rado je viđena i u hrvatskim domaćinstvima.

Riječ je o slatkom kruhu od (pre)zrelih banana s kojim je teško promašiti. Za njegovu izradu vam ne prethodno znanje u pečenju kolača, pa čak niti mikser.

Osnovni recept lako je prilagoditi vlastitom ukusu – u njega možete dodati čokoladne kapljice, orašasto voće po želji, pa čak i malo kave.

Mi vam donosimo recept za kruh od banana koji je dodatno obogaćen neodoljivim aromama kave te se nameće kao sjajan izbor za slatki doručak ili međuobrok.

Kruh od banane s kavom - sastojci:

  • 180 g brašna
  • 150 g čokoladnih kapljica
  • 125 g rastopljenog maslaca
  • 125 ml grčkog jogurta
  • 100 g šećera
  • 50 g oraha
  • 3 zrele banane
  • 2 jaja
  • 1 žlica instant kave
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • prstohvat soli

Kruh od banane s kavom - priprema:

  1. Vilicom zdrobite banane i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem, grčkim jogurtom i jajima. Dodajte ekstrakt vanilije i šećer i sve dobro izmiješajte.
  2. Dodajte brašno, sodu bikarbonu, sol i instant kavu te nastavite miješati. U smjesu ručno umiješajte nasjeckane orahe i čokoladne kapljice.
  3. Prebacite smjesu u kalup za pečenje kruha koji ste dobro namazali ili prekrili papirom za pečenje. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 45 do 55 minuta, odnosno dok nije pečeno do kraja.
  4. Poslužite kruh od banane s napitkom po želji. Dobar tek!

Najbolje krafne u Krafneraju: Što probati, a što preskočiti u novoj zagrebačkoj pekarnici Krafneraj - 6 Krafneraj - 4 Krafneraj - 3 +2 Krafneraj - 2