Netom otvoreni Krafneraj u Ilici jutros je vjerojatno bilo jedno od najužurbanijih mjesta u gradu. U pekarnici, o kojoj više pročitajte ovdje, tiskalo se onoliko ljudi koliko se moglo nagurati u mali prostor. Čekali su svoj red pred praznjikavom vitrinom koja se nije mogla toliko brzo napuniti, koliko su šarene kutije pune krafni izlazile na kišu.

Mala tvornica zadovoljstava ili Krafneraj ima i drugih pekarskih proizvoda, ali nitko za njih nije previše mario. Osim krafni, kojih ima najmanje deset različitih vrsta, kuhale su se i kave s običnim i sojinim mlijekom, a bez obzira na žongliranje narudžbama, kuhanje kava, punjenje vitrine toplim krafnama, prodavačice su nekako uspjele ostati prisebne, pa čak i nabaciti osmijeh i poželjeti ugodan dan.

Koja je najbolja? 

Oni koji su zagrizli u krafne koji trenutak nakon što su odzdravili vjerojatno bi vam rekli da su bile tople, ali kako portal jede prvi - dok smo krafne donijeli do redakcije, poslikali i narezali više nisu bile tople. Unatoč tome, bile su ukusne, mekane i prozračne. Kušači dobrovoljci su se složili da im se tijesto sviđa. Doduše, bilo je i onih koji kažu da su jeli i mekše krafne i da im se više sviđa kada tijesto ne treba toliko žvakati. Kako o tijestu, tako se raspravljalo i o šećeru.

Dok neki uživaju u hrskanju šećera jer ih to podsjeća na djetinjstvo, slatke uspomene, ili tko zna što, klub štaubovaca je gorljivo branio stav da je jedini šećer koji treba biti na krafni onaj u prahu. Krafne iz Krafneraja nose kristaliće, a krase ih i hrskave komponente poput čokoladnih bombona ili keksa, ovisno o tome za koju se odlučite. A birati možete klasičarke ili nešto uzbudljivije okuse.

Kad je riječ o cijenama, najeftinije su one s pekmezom od marelica (1,50 eura) i šljiva (1,90 eura), nešto skuplje su Lino Lada, vanilija, Nutella i amarena (2,20 eura), a po 2,50 eura su slana karamela, pistacija, Nutella i pistacija, Kit Kat, choco crunchy, lješnjak i bijela čokolada. Iako je među kušačima bio dobar broj onih koji prednost uvijek daju marelici, ovoga puta nije odnijela pobjedu. Zasjenile su je šljiva i amarena, aromatična tamna višnja.

Kakve krafne naviše volite?

  • S pekmezom od marelice
  • S kremom od vanilije
  • S kremom od pistacije
  • S Nutellom
  • Moja omiljena krafna nije na popisu
  • Ne volim krafne
  • Ne razmišljam o tome

glasova:

Klasična ili moderna? 

"Za razliku od marelice, šljiva nije toliko slatka i to mi se baš sviđa. Onima koji vole pekmez od šljiva, ova krafna će biti top“, jedan je od komentara, a većina se složila da im je krafna od šljive jedna od najboljih. Pohvale su išle i na račun amarene koja je baš osvježenje kad je riječ o dobrim, starim okusima. Osim što ima prefinu aromu, nije previše – a niti premalo slatka. Na neutralnijoj strani je i blaga vanilija, a nije preslatka niti choco crunchy koja ima dosta kakaa i hrskavu komponentu koja fino pucketa pod zubima. Komentirao se i Kit Kat:

"Ova krafna ima bogato čokoladno punjenje, dok joj istoimeni komadići čokoladice na vrhu dao zanimljivu kontrastnu hrskavu komponentu. Na prvi griz nije djelovala masno, ali nakon nekoliko minuta u grlu je ostao mastan film“.

Ljubiteljima pistacije pistacija je bila razočaranje. Nedostajalo je arome, a šećera je bilo previše. Lješnjak i bijela čokolada također nisu izazvale ovacije. Sve u svemu, krafne iz Krafneraja su nam se svidjele, a nadamo se da će se obećanje o toplim krafnama u svako doba dana ispuniti pa da će nas koji put razveseliti u mračno zimsko poslijepodne. 

Ne morate čekati proljeće: Kralj roštilja u kojem možete ispeći savršenu pizzu, dimiti meso - ili skuhati gulaš Kamado - 1 Kamado - 5 Kamado - 6 +3 Kamado - 5