Kroketi sa sirom i porilukom mogu biti prilog, predjelo, brzi međuobrok ili zamjena za večeru. Gotovi su za manje od 20 minuta, a lako ih možete prilagoditi i vlastitom ukusu.

Poigrajte se s raznim vrstama sira, zamijenite poriluk mladim lukom ili - za gotovo kompletan obrok - dodajte i kockice pržene slanine.

Kroketi sa sirom i porilukom odlično će se slagati s tartarom ili umakom od vrhnja.

 

Kroketi sa sirom i porilukom- sastojci:

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 3 poriluka, oprana i nasjeckana na sitno
  • 150 g krušnih mrvica
  • 50 g sira (blagog cheddara ili gaude), naribanog
  • ½ vezice svježeg vlasca, nasjeckanog na sitno
  • 3 jaja

Kroketi sa sirom i porilukom - priprema:

  1. U tavi zagrijte jednu žlicu ulja pa dodajte poriluk i pržite na laganoj vatri dok ne omekša.
  2. Poriluk prebacite u zdjelu i dodajte 100 g krušnih mrvica, sir, vlasac i dva jaja. Dobro promiješajte i stavite u zamrzivač na pet minuta.
  3. Preostale krušne mrvice istresite na plitki tanjur. U zdjelici umutite jaje.
  4. Izvadite smjesu iz zamrzivača i rukama oblikujte valjkaste krokete. Svaki umočite u jaje pa uvaljajte u krušne mrvice.
  5. U tavi zagrijte preostalo ulje i na srednje jakoj vatri pržite krokete 10 minuta, dok ne dobiju lijepu boju sa svih strana.
  6. Poslužite vruće.

Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Hit-recept za "zagorenu" tortu od sira koja svaki put ispadne fantastično Zagoreni cheesecake Torta od sira +0 Torta od sira