Logan Moffitt u svijetu je postao poznat kao gospodin krastavac. Taj 23-godišnji Tik-Toker iz Ottawe u Kanadi popularizirao je ovog ljeta konzumaciju krastavaca do neslućenih granica.
Zbog njegovih recepata sa svježim krastavcima u glavnoj ulozi u nekim zemljama vlada nestašica ovih ukusnih zelenih plodova.
Ljudi navikli staviti tek komadić jednog svježeg ploda u salatu, odjednom svakoga dana jedu po jedan cijeli krastavac što je dovelo do povećane potražnje tog povrća i problema u isporuci u nekim zemljama poput Islanda ili Norveške.
"Ponekad moraš pojesti cijeli krastavac", rečenica je kojom započinju jednostavni video recepti Logana Moffitta, a koji su mu u svega par mjeseca donijeli planetarnu slavu.
Danas ga na Tik-Toku prati oko 5,8 milijuna ljudi, a njegove recepte pogledalo je više milijuna gledatelja.
Koji krastavac odabrati?
Logan Moffitt prvo nareže krastavce na tanke kriške uz pomoć mandoline, stavi ih u plastičnu kutiju s poklopcem, začini ih odokativnom metodom, a potom sve zajedno dobro protrese i pojede.
U svojim receptima najčešće koristi engleski krastavac koji karakterizira dugački i tanki plod s tamnozelenom korom, no ljubitelj je i drugih vrsta.
Iako živi u Kanadi, velik je ljubitelj korejske kuhinje i njihovih začina. Njegove salate s krastavcima često su začinjene upravo azijskim okusima.
@logagm A cucumber a day keeps the doctor away
original sound - Logan
Jedan od prvih viralnih videa mladog Kanađanina je recept za salatu od svježeg krastavca, sezamovog ulja, rižinog octa i umaka od soje, a koje prenosimo u nastavku teksta.
Sastojci:
- 1 svježi krastavac
- 1 mladi luk
- 1 češanj češnjaka
- umak od soje
- riblji umak
- rižin ocat
- sezamovo ulje
- sezamove sjemenke
- tekući zaslađivač poput meda
- msg
Priprema:
- Operite krastavac s korom i narežite ga na tanke kriške.
- Stavite kriške krastavca u plastičnu posudu s poklopcem.
- Ubacite malo umaka od soje, malo ribljeg umaka, malo MSG-a i malo rižina octa.
- Zasladite s nekim tekućim zaslađivačem.
- Dodajte nasjeckani mladi luk – što više to bolje.
- Naribajte jedan češanj češnjaka.
- Začinite sa sezamovim uljem i dodajte sezamove sjemenke.
- Poklopite kutiju, dobro protresite i uživajte. Dobar tek!
5 prefinih jela koja moraju probati svi ljubitelji svježih krastavaca +1