Logan Moffitt u svijetu je postao poznat kao gospodin krastavac. Taj 23-godišnji Tik-Toker iz Ottawe u Kanadi popularizirao je ovog ljeta konzumaciju krastavaca do neslućenih granica.

Zbog njegovih recepata sa svježim krastavcima u glavnoj ulozi u nekim zemljama vlada nestašica ovih ukusnih zelenih plodova.

Ljudi navikli staviti tek komadić jednog svježeg ploda u salatu, odjednom svakoga dana jedu po jedan cijeli krastavac što je dovelo do povećane potražnje tog povrća i problema u isporuci u nekim zemljama poput Islanda ili Norveške.

"Ponekad moraš pojesti cijeli krastavac", rečenica je kojom započinju jednostavni video recepti Logana Moffitta, a koji su mu u svega par mjeseca donijeli planetarnu slavu.

Danas ga na Tik-Toku prati oko 5,8 milijuna ljudi, a njegove recepte pogledalo je više milijuna gledatelja.

Koji krastavac odabrati?

Logan Moffitt prvo nareže krastavce na tanke kriške uz pomoć mandoline, stavi ih u plastičnu kutiju s poklopcem, začini ih odokativnom metodom, a potom sve zajedno dobro protrese i pojede.

U svojim receptima najčešće koristi engleski krastavac koji karakterizira dugački i tanki plod s tamnozelenom korom, no ljubitelj je i drugih vrsta.

Iako živi u Kanadi, velik je ljubitelj korejske kuhinje i njihovih začina. Njegove salate s krastavcima često su začinjene upravo azijskim okusima.

@logagm

A cucumber a day keeps the doctor away

original sound - Logan

Jedan od prvih viralnih videa mladog Kanađanina je recept za salatu od svježeg krastavca, sezamovog ulja, rižinog octa i umaka od soje, a koje prenosimo u nastavku teksta.

Sastojci:

  • 1 svježi krastavac
  • 1 mladi luk
  • 1 češanj češnjaka
  • umak od soje
  • riblji umak
  • rižin ocat
  • sezamovo ulje
  • sezamove sjemenke
  • tekući zaslađivač poput meda
  • msg

Priprema:

  1. Operite krastavac s korom i narežite ga na tanke kriške.
  2. Stavite kriške krastavca u plastičnu posudu s poklopcem.
  3. Ubacite malo umaka od soje, malo ribljeg umaka, malo MSG-a i malo rižina octa.
  4. Zasladite s nekim tekućim zaslađivačem.
  5. Dodajte nasjeckani mladi luk – što više to bolje.
  6. Naribajte jedan češanj češnjaka.
  7. Začinite sa sezamovim uljem i dodajte sezamove sjemenke.
  8. Poklopite kutiju, dobro protresite i uživajte. Dobar tek!

5 prefinih jela koja moraju probati svi ljubitelji svježih krastavaca Krastavac Svježi krastavac je hit svakog ljeta Rolice s krastavcima +1 Ilustracija zelenog smoothieja s krastavcem i jabukom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju