Restoran Takenoko Zagrepčanima je otvorio vrata prije gotovo dva desetljeća, kada je bio prvi japanski restoran u gradu, a od sada i Istra može uživati u azijskim specijalitetima - i to s pogledom na more. Kultni restoran otvorio se u srcu Rovinja, a naći ćete ga pod imenom KOI Fusion.  

Koi, cijenjena riba koja je dovoljno snažna da pliva uzvodno, u Japanu simbolizira hrabrost, strpljenje i uspjeh pa ne treba previše nagađati kako su vlasnici novog restorana odabrali ime. Riblja simbolika vidi se i na meniju koji puno pozornosti pridaje morskim guštima.

Gosti su u KOI pozvani od doručka do večeri, gdje mogu isprobati i doručak i brunch inspiriran Japanom i Azijom. Tokyo eggs royal koji kombinira jaja s dimljenim lososom, špinatom i wasabi majonezu, kajgana od bjelanjaka s ukiseljenim lukom ili pak japanske souffle palačinke s voćem neka su od jela s kojima se može započeti dan u KOI-ju, a u ponudi na slamku naći će se smoothie, japanski ledeni čaj ili osvježavajuće limunade s okusom maline, manga ili yuzua.

KOI Fusion Rovinj - 12 KOI Fusion Rovinj - 12 (Foto: Damira Kalajžić)

Na jelovniku su se smjestile i popularne poke bowls – posudice s rižom i lososom, tunom, piletinom ili tofuom. Tu su i bao bunsi, mekani jastučići od tijesta kuhanog na pari te punjeni piletinom, kozicama ili tofuom, uz dodatke poput ukiseljenog luka, coleslaw salate ili patlidžana.

Među prijedlozima za brunch tu su specijaliteti poput gyoza, spring rolica, pad thaija i yakitorija (japanskih ražnjića). Na meniju se izdvajaju i jela poput crnog bakalara s miso narančinim umakom, bifteka s mirisnim anticucho umakom te lososa s teriyaki umakom i šparogama, a odabrati možete i razne vrste woka ili sushija.

Kad je riječ o prostoru, KOI Fusion osvaja terasama, kao i pogledom na plavetnilo mora i šaroliku arhitekturu predivnog Rovinja.

Jedi koliko možeš: Novosadski restoran u kojem doručak košta samo 4, a ručak 8 eura Novosadski restoran Barrique - 4 Novosadski restoran Barrique - 7 Novosadski restoran Barrique - 6 +4 Novosadski restoran Barrique - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju