Keksi s čokoladnim kapljicama ili chocolate chip cookies popularni su desert američke kuhinje. Vjeruje se kako je ovu slasticu prva napravila chefica Ruth Graves Wakefield 1938. godine u svojem konačištu Toll House Inn u Whitmanu u Massachusettsu.

Postoje mnogi recepti za chocolate chip cookies – obično se brašno miješa sa šećerom, jajima i maslacem te obogaćuje čokoladnim kapljicama prije nego što se oblikuje u keks i stavlja peći u pećnici.

Ako na raspolaganju nemate čokoladne kapljice, poslužiti se možete i nasjeckanom čokoladom za kuhanje.

Sastojci:

  • 360 g brašna
  • 230 g omekšanog maslaca
  • 180 g nasjeckane čokolade za kuhanje
  • 150 g smeđeg šećera
  • 2 jaja

Priprema:

  1. Prosijate brašno i šećer u velikoj zdjeli.
  2. Dodajte jaja i dobro promiješajte.
  3. Ubacite omekšani maslac i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Na kraju umiješajte nasjeckanu čokoladu.
  5. Po jednu žlicu dobivene smjese prebacite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje. Pripazite da ostavite dovoljno prostora između keksa jer će se isti proširiti tijekom termičke obrade.
  6. Stavite peći kekse u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 10 do 15 minuta.
  7. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

10 najfinijih recepata za božićne kekse i sitne kolače iz europskih kuharica Grčki keksi melomakaroni Slatki poljski keksi kolazcki Danski keksi od maslaca +2 Kuglice od marcipana i kakao praha marzipankartoffeln

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju