Kao i svake godine, povodom obilježavanja Martinja, u Termama Sveti Martin pripremili su specijalnu ponudu za goste, zbog koje ćemo i mi rado potegnuti do njih kako bismo proslavili ovu manifestaciju.

''Budući da se nalazimo u Svetom Martinu na Muri, bio bi grijeh da nemamo nešto tako povezano, tako da smo i napravili jedan paket koji gosti mogu rezervirati i unutar njega dobivaju različite usluge. Između ostalog, tu je i naša posebna martinjska večera, koja se sastoji od fantastičnih delicija i, naravno, od namirnica koje dobavljamo od naših lokalnih dobavljača'', rekla nam je Jelena Petrošanec, referentica za marketing Terma Sveti Martin.

Od svinjetine s mlincima do nezaobilazne međimurske gibanice – u Termama Sveti Martin odlučili su razmaziti naša nepca sočnim jelima od kojih rastu zazubice, ali i mirisnim vinima kojima će malo tko odoljeti. Iako su mjesto koje zna uživati u dobroj kapljici vina, za Martinje je priča malo drugačija jer se tada ispija mlado vino, gotovo tek napravljeno.

''To znači da konzumiramo sve što je ubrano u 2021. godini. Najčešće to budu malo mutna vina, posebno u našoj Vinskoj kući Hažić, gdje mi prakticiramo odležavanje vina, pa ona budu malo duže mutna nego možda kod nekih drugih, ali generalno pijemo mlada vina'', rekla je Tatjana Hažić iz Vinske kuće Hažić.

No što je Martinje, negoli krštenje vina, odnosno kada mošt postaje mlado vino spremno za konzumaciju. Tako su i u Termama Sveti Martin stavili naglasak baš na najbolja vina njihova kraja koja su poznati osvajači nagrada Decanter World Wine Awards, a jedno od njih došlo je iz Vinske kuće Hažić, koja je prošle godine osvojila drugu nagradu na tom natjecanju.

''Mi smo obiteljsko gospodarstvo koje se bavi proizvodnjom vina i jabuka. Proizvodimo isključivo bijela vina, makar se u našoj regiji mogu naći i crvena. U našoj Vinskoj kući Hažić za Martinje pokušavamo ipak malo nešto drugačije ponuditi s obzirom na to da cijeli ovaj ceremonijal Martinja u Termama Sveti Martin gosti dožive stvarno na onaj tradicionalan način, uz svećenika, uz gusku i tradicionalno krštenje. Dakle, mi radimo vođene degustacije, degustacije mladog vina, uz to pečemo kestene i mama najčešće priprema neku domaću zlevku'', objasnila je Tatjana Hažić kako to kod njih izgleda.

No Terme Sveti Martin poznate su po tome da od ploda vole iskoristiti baš sve, pa tako ništa drugačije nije niti s grožđem od kojeg nastaje vino. Koristeći sve blagodati ovog mirisnog voća, oni su obogatili ovaj tradicionalni događaj ponudom u wellnessu, gdje ćemo nakon uživanja u hrani i piću moći pobuditi sva svoja osjetila vrhunskom masažom ili pilingom.

''Prilikom proizvodnje vina ostanu koštice grožđa, od kojih se onda mogu izraditi brašno i hladno prešano ulje. Ulje i brašno od koštica grožđa su izrazito blagotvorni za naše tijelo, bogati su fitoestrogenima, vitaminom E, djeluju antioksidativno i primjereni su za svaki tip kože. Od brašna se može izraditi fini piling koji njeguje kožu i otklanja mrtve stanice, isto tako se može sa samim uljem nakon pilinga odraditi masaža, koja će na svim razinama razmaziti čovjeka. A čovjek usto može uživati u kušanju domaćih pjenušaca naše međimurske regije finih vina, uživati u wellnessu i njegovati sebe iznutra i izvana'', rekla je Gracia Petek, voditeljica odjela Healthness & Wellness.

Uživancije u iću i piću zasigurno neće nedostajati, kao niti dobre zabave u stilu one u kakvoj su uživali naši djedovi i bake. Ponuda Termi Sveti Martin vratit će nas u neka druga vremena, ali nam i istovremeno omogućiti da uživamo u blagodatima današnjice u obliku ugodne termalne vode i fenomenalnih masaža kako bi nam pružila najbolje iz oba svijeta. Na nama je samo da se opustimo i uživamo u čarima koje sa sobom nose Martinje i međimurski kraj te uzmemo predah od naporne svakodnevice daleko od gradskih gužvi.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Terme Sveti Martin po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju