Bobičasto voće, a pogotovo ono organsko, ima kratak rok trajanja. Šarene borovnice, maline, kupine i drugo bobičasto voće mogu početi truliti i unutar 24 sata otkad ste ih kupili.

Da biste spriječili truljenje, važno ih je dobro oprati odmah nakon što ih donesete kući. Izvadite ih iz pakiranja i uronite u kupku sastavljenu od vode i octa.

Istraživanja su pokazala da octena kiselina pomaže u uništavanju spora plijesni i bakterija s površine voća, što produljuje njihov rok trajanja. Ne brinite se, nećete osjetiti okus octa na voću nakon pranja.

Isto tako, važno je bobičasto voće dobro osušiti prije stavljanja u hladnjak kako biste spriječili njihovo preuranjeno truljenje.

Sastojci za pranje bobičastog voća:

  • 1 l obične vode
  • 200 ml octa
  • bobičasto voće

Kako pravilno oprati bobičasto voće?

  1. U veliku zdjelu stavite vodu i ocat i dobro promiješajte.
  2. Uronite bobičasto voće u dobivenu tekućinu i pustite da se tako namače oko pet minuta.
  3. Ocijedite tekućinu od bobičastog voća i isperite ga čistom vodom.
  4. Oprano voće stavite na papirnate ručnike i dobro posušite.
  5. Papirnati ručnik stavite i na dno posude u kojoj ćete čuvati voće te sve zajedno pohranite u hladnjak.

12 najzdravijih: Voće i povrće s najmanje pesticida 12. Dinja 11. Cvjetača Kupus +9 9. Kivi

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju