Coleslaw je američka salata sastavljena od naribanog povrća te kremastog umaka koja se poslužuje kao prilog namirnicama pečenima na roštilju.

Riječ je o idealnoj salati za ljetna druženja na otvorenom. Iznimno je fleksibilna i ima dobar okus bez obzira sljubljujete li je s burgerom, hot dogom, pečenom piletinom, rebrima ili čak ribom.

Evo što sve možete napraviti da poboljšate okus te salate:

1. Koristite više različitog povrća

Da bi salata bila i ostala hrskava i nakon hlađenja u hladnjaku za pripremu se najčešće koristi korjenasto povrće i kupusnjače poput kupusa i mrkve. Uz običan i ljubičasti kupus te mrkvu u coleslaw možete staviti i naribane stapke brokule i cvjetače, kelj, pa čak i povrće poput bok choya. Poigrajte različitim okusima i kombinacijama.

2. Koristite ribež

Iako je kupus i mrkvu moguće ručno rezati za salatu, bolje rezultate dobit ćete ako se poslužite ribežom ili sjeckalicom povrća. Ujednačeno narezano povrće lakše će biti i odgovarajuće začiniti.

Slika nije dostupna Hrana i piće Uz prženu piletinu, burger i pečeno meso: Recept za salatu koju obožavaju i najveći hejteri povrća

3. Posolite

Nitko ne želi jesti vodeni coleslaw. S obzirom da se kupus sastoji od 92 posto vode, chefovi upozoravaju da ga je važno posoliti prije miješanja s ostalim sastojcima kako bi se izvukla iz njega sva nepotrebna vlažnost. Naribajte kupus, posolite ga i stavite u hladnjak na oko sat vremena. Nakon toga ocijedite višak vode i nastavite s pripremom salate.

4. Dodajte još hrskavih elemenata

Salata će biti još hrskavija i ukusnija ako u nju dodate orašasto voće i/ili sjemenke. Na raspolaganju vam je sve od oraha, pistacija, badema i indijskih oraščića do suncokretovih i bučinih sjemenki. Ako volite nešto slatkoće u vašoj salati dodajte i sušeno voće poput sušenih brusnica ili grožđica.

5. Ekseprimentirajte s dresingom

Klasični preljev za coleslaw radi se od majoneze, senfa, octa, soli, papra te eventualno nešto meda. Možete se i poigrati okusima pa povrće začiniti s preljevom inspiriranom azijskom kuhinjom sastavljenom od umaka od soje, rižinim vinom, sezamovim uljem, palminim šećerom i nasjeckanim kikirikijem.

Kuhinja puna mirisa, živih boja i začina: Recept za tabbouleh, jednostavnu salatu od bulgura Tabbouleh Tabbouleh Tabbouleh +9 Tabbouleh

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju