Ljeto je vrijeme roštiljanja; vratina, ćevapi, lungići, ražnjići cvrče s roštilja u dvorištu ili prirodi. No nije loše probati napraviti ni nešto lakše ražnjiće, one od pizze. Idu jednostavno i brzo, a bome su ukusni, pa ako vam se ne da pripremati pizzu, pokušajte s ražnjićima od pizze…
Sastojci za ražnjiće od pizze:
- 200 g tjestenine
- umak od rajčice
- origano
- sol
- 100 g mozzarelle
- šampinjoni (tanko narezani)
- masline (narezane na kolutiće)
- cherry rajčice (narezane)
- čili prema želji
Priprema ražnjića od pizze:
1. Skuhajte tjesteninu (otprilike 10 minuta)
2. Dok se tjestenina kuha, napravite umak za pizzu. Pomiješajte umak od rajčice, dodajte origano, posolite i sve skupa promiješajte na laganoj vatri.
3. Kad je tjestenina gotova, nabodite je na drvene štapiće i premažite umakom za pizzu.
4. Nakon toga po njoj stavite komadiće mozzarelle, a redom dodajte tanko narezane šampinjone, masline i cherry rajčice. Ako ste ljubitelj ljutih okusa, stavite i malo čilija.
5. Sve skupa položite na pleh na papiru za pečenje i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 stupnjeva 3 - 5 minuta.
6. Kad vidite da je pečeno i da su se sastojci rastopili/smekšali, izvadite i poslužite.
7. Dobar tek!
Arroz de Marisco: Recept za portugalsko čudo s plodovima mora koje postaje prava definicija ljeta +8