Ljeto je vrijeme roštiljanja; vratina, ćevapi, lungići, ražnjići cvrče s roštilja u dvorištu ili prirodi. No nije loše probati napraviti ni nešto lakše ražnjiće, one od pizze. Idu jednostavno i brzo, a bome su ukusni, pa ako vam se ne da pripremati pizzu, pokušajte s ražnjićima od pizze

 

Sastojci za ražnjiće od pizze:

  • 200 g tjestenine
  • umak od rajčice
  • origano
  • sol
  • 100 g mozzarelle
  • šampinjoni (tanko narezani)
  • masline (narezane na kolutiće)
  • cherry rajčice (narezane)
  • čili prema želji

Priprema ražnjića od pizze:

1. Skuhajte tjesteninu (otprilike 10 minuta)

2. Dok se tjestenina kuha, napravite umak za pizzu. Pomiješajte umak od rajčice, dodajte origano, posolite i sve skupa promiješajte na laganoj vatri.

3. Kad je tjestenina gotova, nabodite je na drvene štapiće i premažite umakom za pizzu.

4. Nakon toga po njoj stavite komadiće mozzarelle, a redom dodajte tanko narezane šampinjone, masline i cherry rajčice. Ako ste ljubitelj ljutih okusa, stavite i malo čilija.

5. Sve skupa položite na pleh na papiru za pečenje i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 stupnjeva 3 - 5 minuta.

6. Kad vidite da je pečeno i da su se sastojci rastopili/smekšali, izvadite i poslužite.

7. Dobar tek!

Arroz de Marisco: Recept za portugalsko čudo s plodovima mora koje postaje prava definicija ljeta Portugalski rižoto Portugalski rižoto Portugalski rižoto +8 Portugalski rižoto

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju