Poželite li okusima otputovati u Kinu, jedno od boljih mjesta za to je Jing Yuan Teahouse & Bistro u Gajnicama. Čajana obitelji Wang, koja je u Hrvatsku došla iz Šangaja, najprije se nalazila se u Ilici 107, a zatim je promijenila lokaciju i dodala autentična jela na meni. S vremenom je stekla brojne obožavatelje koji redovito navraćaju u Gajnice uživati u ritualnu pripreme čaja, miru koji vlada u prostoru koji više nalikuje ugodnom dnevnom boravku nego restoranu, kao i ugođaju koji stvaraju domaćini što se prema gostima odnose kao prema prijateljima.

Ondje možete naučiti tajne tradicionalne pripreme kineskog čaja, doznati ponešto o stupnjevima fermentacije i odležavanju, baš kao i upoznati se s autentičnim posuđem koji se koristi prilikom tog predivnog rituala koji poziva na uživanje u trenutku.

Zeleni, oolong, žuti, bijeli, tamni ili crveni čaj nose primamljive i zanimljive nazive poput: Željezna božica milosrđa, Svijetli mjesec ili Bijeli božur. Osim čaja, vrijedi isprobati i autentičnu kinesku kuhinju.

@empty_plates 📍Jing Yuan Teahouse & Bistro Stare Gajnice 13, 10000, Zagreb Toliko smirujuće i opuštajuće iskustvo koje je teško opisati riječima!! Nisam bila u Kini, ali vjerujem da ovo mjesto zaista vjerno utjelovljuje duh kineske ceremonije ispijanja čaja u autentičnom ambijentu uz ukusnu hranu. Pod vodstvo kineske obitelji, ovaj teahouse postoji vec dugi niz godina i ima vjernu publiku koja se svakim dan širi. I da, po ljeti je preporučljivije piti adekvatan čaj nego rashlađena pića😉. Probali smo: ➡️žuti čaj - naznačena cijena od 9,30 eura (za 2-3 osobe) podrazumijeva porciju čaja od koje dobijete minimalno 4 poštene šalice čaja, odnosno četiri mala vrča ➡️povrtne i svinjske dumplingse - povrtni uz soja sos, svinjski uz ocat (obavezno naručite ocat), a genijalan nam je dodatak za oba bio crispy chili ➡️ručno vučeni noodlesi sa svinjetinom i paprikom, noodlesi s gljivama i bambusom - meni odlično sjeli s dodatkom octa i chilija ➡️Sve cijene su istaknute u videu. #fyp #viral #tiktok #love #croatiafulloflife #trending #viralvideo #review #zagreb #chinese #teahouse #bistro #dumplings #noodles #foryou #foryoupage ♬ 有点甜(慕初音创作的原声) - 慕初音&池也

Jedno od najpopularnijih jela na meniju su prženi dumplings, sočna tjestenina punjena svinjetinom i lukom, ili povrćem i jajetom u vegetarijanskoj varijanti. Za deset komada potrebno je izdvojiti 8,20 eura. Na jelovniku ćete pronaći i wok, rezance s kupusom i gljivama, pirjanu ribu i hot pot, fantastično jelo za dijeljenje koje fino grije za hladnijih dana.

Radi se o posudi punoj temeljca što krčka na stolu u koju sami dodajete sastojke poput povrća, mesa, ribe, tjestenine i gljiva. Sastojci se kuhaju kratko i zatim vade iz temeljca i prema želji začine dodacima poput umaka, sojinog umaka i pikantnim začinima. Za koje god se jelo odlučili, kući ćete otići bogatiji za novo iskustvo, a mnogi kažu i s posebnim osjećajem mira i zadovoljstva.

Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Alžir - 4 Alžir - 3 Alžir - 2 +1 Alžir - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju