Zaboravite na hranu koju morate jesti vilicom i nožem. Ovaj tjedan nudimo vam krepka jela na žlicu koja oporavljaju cijeli organizam, a istovremeno su prepuna slasnih sastojaka i okusa.

Ponedjeljak otvaramo ukusnim varivom od šampinjona, nastavljamo ga s lazanjama koje se rade u obliku guste i zasitne juhe te pilećim paprikašem.

Uz variva, juhe i gulaše naći ćete i ukusan rižoto s dagnjama, ali i poslasticu za ljubitelje slatkog. 

Umjesto pečenih slastica poput kolača i torti predlažemo vam zdravi desert koji ne morate termički obrađivati. Dovoljno je sve sastojke smiksati u blenderu, a potom poslužiti sa žlicom u čaši.

U nastavku teksta pogledajte ukusne recepte koje vam predlažemo za ovaj tjedan.

Lazanje u obliku juhe Lazanje u obliku juhe (Foto: Shutterstock)

Ponedjeljak, 28. 8. – Varivo od šampinjona

Varivo od šampinjona odlična je ideja za sve ljubitelje gljiva i jela na žlicu. Možete ga poslužiti uz hrskavi kruh i salatu za ručak ili večeru. Karakterizira ga gusta i kremasta tekstura, a u njemu možete iskoristiti različite vrste gljiva – od bukovača i vrganja do trubača ili čak shitakea. Imamo recept.

Utorak, 29. 8. – Lazanje u obliku juhe

Jedu vam se lazanje, ali ne želite pripremati tradicionalni talijanski složenac od tjestenine, mljevenog mesa, sira i rajčica? Nema problema, sve ove okuse sljubite u gustu i zasitnu juhu. Cijelo jelo možete napraviti u jednom loncu, a za pripremu će vam biti potrebno 40-ak minuta. Evo recepta.

Srijeda, 30. 8. – Pileći paprikaš

Pileći paprikaš popularno je jelo mađarskog porijekla koje je ime dobilo prema velikodušnoj upotrebi crvene paprike u jelu. U mađarske paprikaše obično se dodaje kombinacija dimljene, ljute i slatke paprike u prahu koje jelu daje dodatnu dubinu okusa. U jelu možete upotrijebiti različite komade piletine, ali najbolje rezultate dobit ćete ako koristite meso na kostima i s kožom. Evo što morate napraviti.

Chia puding ne morate termički obrađivati Chia puding ne morate termički obrađivati (Foto: Shutterstock)

Četvrtak, 31. 8. – Instant-ramen

Želite li pojesti nešto fino, a nemate puno vremena za kuhanje – paketići instant-rezanaca ili instant-ramena odlično su rješenje. Treba dodati svega nešto vode da biste skuhali krepku juhu u kratkom vremenu. Mi vam donosimo recept da paket instant-ramena obogatite s nekoliko dodatnih sastojaka kako biste dobili još ukusnije i zasitnije jelo.

Petak, 1. 9. – Rižoto s dagnjama

Isprobajte i ovaj recept za slasni rižoto s dagnjama. Zapravo, donosimo vam recept za divnu kombinaciju buzare i rižota u kojem su dagnje glavne zvijezde. Najvažnije je da dobro operete školjke (žicom u hladnoj vodi) i da ih ne otvarate nasilu. One koje se tijekom kuhanja nisu same otvorile – bacite u smeće.

Subota, 2. 9. – Chia puding

Jeste li znali da puding može pucati od proteina? Umjesto industrijskih pudinga iz vrećice, predlažemo vam proteinsku verziju od chia sjemenki koja se termički ne treba obrađivati. Chia sjemenke namočite u vodi, pomiješajte s voćem i začinima i izblendajte u dekadentnu smjesu. Poslužite u čaši sa žlicom. Dobar tek!

Filipinski gulaš s mesom i povrćem Filipinski gulaš s mesom i povrćem (Foto: Shutterstock)

Nedjelja, 3. 9. Filipinski gulaš

Kaldereta je filipinski specijalitet, odnosno gulaš od junetine, povrća i krumpira u koji se dodaje namaz od jetrica. Namaz od jetrica možete kupiti, ali jednostavno ćete ga dobiti tako da meso izmiksate meso u blenderu. Ako niste ljubitelji jetrica, u gulaš možete dodati i maslac od kikirikija. Evo recepta.

7 jela za svaki dan ovog tjedna koja se rade od samo 3 sastojka Piletina s umakom od soje i smeđeg šećera Kremasta tjestenina Prhki keksi +0 Zapečene gljive

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju