Galerija Jela (i dodaci jelima) koja su uvijek bolja kada ih napravite sami - 1 1 Jela (i dodaci jelima) koja su uvijek bolja kada ih napravite sami - 4 1 Jela (i dodaci jelima) koja su uvijek bolja kada ih napravite sami - 3 1 Jela (i dodaci jelima) koja su uvijek bolja kada ih napravite sami - 2 1 U današnje užurbano doba, naravno, cijenimo sve što nam ostavlja više vremena za važne stvari i važne ljude u životu, pa često i pri kuhanju odabiremo instant rješenja i upakirane namirnice.

U trendu Pečene tikvice iz pećnice Mljac! Pečene tikvice iz pećnice: Njihovo hrskavo savršenstvo gotovo za samo 15 minuta Terra Iapodica - 8 Terra Iapodica U zemlji Japoda: Pogledajte kako niču nove kućice pod zemljom nedaleko od Plitvičkih jezera Pohana piletina Tjedni jelovnik 7 prefinih jela za svaki dan ovoga tjedna koja će se baš svima svidjeti

Ali neka svakodnevna jela i dodatke jelima vrlo je jednostavno i jeftino napraviti kod kuće, a k tome i ipriprema traje smiješno kratko – a razlika u okusu i kvaliteti i više je nego očita.

1. Šlag

Otprilike dvije minute miksanja slatkog vrhnja čini golemu razliku. Uglavnom uvijek presladak i umjetnog okusa, kupovni šlag će vam pokvariti sve uz što ga poslužite, dok će tučeno vrhnje, naprotiv, dodati svakoj slastici ili desertu finu i elegantnu notu.

2. Mješavine začina

Sušeno začinsko bilje možete dugo držati i kombinirati prema potrebi ili ukusu, a hrana vam neće imati prepoznatljiv i uvijek isti okus koji joj daju mješavine. Ponekad je dobro eksperimentirati… A i u kuhinji često vrijedi ona "manje je više".

3. Preljevi za salatu i marinade

Jela (i dodaci jelima) koja su uvijek bolja kada ih napravite sami - 4 Jela (i dodaci jelima) koja su uvijek bolja kada ih napravite sami - 4 (Foto: Shutterstock)

Toliko ih je jednostavno napraviti, da će vam odlazak u trgovinu sigurno odnijeti više vremena. Uglavnom sve što trebate imate kod kuće (običan, balzamičan ocat ili limun, med, senf, sol i papar), a okus bez konzervansa bi vam se ozbiljno mogao i svidjeti.

4. Humus

Sve što trebate je blender, osnovna namirnica i malo začina po želji. Humus ne mora biti samo od slanutka. Probajte kakav je od cikle, graha, boba ili leće. Ovaj ukusan i jednostavan namaz nije samo brzo rješenje za doručak uz krišku kruha, već će odlično nadopuniti i brojna mesna i bezmesna glavna jela.

5. Pesto

Jela (i dodaci jelima) koja su uvijek bolja kada ih napravite sami - 5 Jela (i dodaci jelima) koja su uvijek bolja kada ih napravite sami - 5 (Foto: Shutterstock)

Priprema domaćeg pesta također je vrlo jednostavna, a njegova svježina – opojna. Bilo da se odlučite napraviti domaći pesto od bosiljka, medvjeđeg luka, koprive, špinata, rikole ili nečeg drugog, jednom kad ga kušate, teško ćete se vratiti na kupovne varijante.

6. Mlaćenica

Jela (i dodaci jelima) koja su uvijek bolja kada ih napravite sami - 2 Jela (i dodaci jelima) koja su uvijek bolja kada ih napravite sami - 2 (Foto: Shutterstock)

Mnogi američki recepti na popisu sastojaka imaju mlaćenicu. Iako se i kod nas može već godinama kupiti, toliko ju je jednostavno napraviti da jednom kad probate nećete više ni pomišljati na to da je tražite na policama trgovine. Sve što vam treba je mlijeko, nekoliko kapi limunova soka i mrvica stročjenja.

7. Krutoni za juhe i salate

Domaći krutoni dolaze začinjeni vašim omiljenim začinima, gotovi su za smo nekoliko minuta i savršeno rješavaju problem starog kruha i bacanja istog. Malo maslinova ulja, češnjaka, aromatičnog bilja, soli i papra sve je što vam treba.

8. Majoneza

Jela (i dodaci jelima) koja su uvijek bolja kada ih napravite sami - 3 Jela (i dodaci jelima) koja su uvijek bolja kada ih napravite sami - 3 (Foto: Shutterstock)

Domaća majoneza, bez umjetnog okusa, stabilizatora i raznih E-ova, toliko je ukusna da će je voljeti i oni koji misle da ne vole majonezu. Sastojke uvijek imate kod kuće – ulje, jaja, sol i začine po želji, a ako imate i blender ili štapni mikser – to je sve što vam treba.

9. Granola

Jela (i dodaci jelima) koja su uvijek bolja kada ih napravite sami - 1 Jela (i dodaci jelima) koja su uvijek bolja kada ih napravite sami - 1 (Foto: Shutterstock)

Sve popularnija hrskava mješavina zobenih pahuljica i orašastih plodova i šećera ili meda toliko se jednostavno priprema da biste trebali bar pokušati. Sa sušenim voćem čokoladom ili bilo kojim sastojkom koji volite, dodat će vašem doručku ili slatkom međuobroku usred dana i malo „domaće“ čarolije.

  "Ovo je najpopularniji recept na mojem blogu": Skromni brazilski specijalitet od graha koji bi vas mogao oduševiti Feijão Tropeiro - 2 Feijão Tropeiro - 1 Feijão Tropeiro - 3 +0 Feijão Tropeiro - 4