Jednostavan biskvit s nekoliko vrsta voća priprema se brzo, ukusan je i sočan i sam, a s finom kremom od sirnog namaza rezultat je naprosto božanstven.

Za pripremu ovog jednostavnog voćnog kolačs s kremom od sira trebate izdvojiti samo 20 minuta, a peći će se još 40-ak. Biskvit se samo zamuti i izlije u lim za pečenje, tako da vam ne treba nikakvo iskustvo s tijestima. 

Jabuke začinjene cimetom, banana, mrkva i egzotični mango dat će ovom kolaču puno okusa, a jednostavna krema na vrhu još će ih više istaknuti.

Sastojci za jednostavan voćni kolač s kremom od sira:

Za biskvit

  • 175 ml ulja, plus za podmazivanje lima za pečenje
  • 175 g smeđeg šećera
  • 3 velika jaja
  • 1 mala zrela banana, zgnječena
  • 140 g jabuka, naribanih
  • 100 g  mrkve, naribane
  • 1 manji mango, oguljen i narezan na kockice
  • korica 1 limuna
  • 250 g brašna
  • 2 ½ čajne žličice praška za pecivo
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 1 čajna žličica cimeta

Za kremu

  • 75 g maslaca
  • 75 g krem sira
  • 150 g šećera u prahu

Priprema jednostavnog voćnog kolača s kremom od sira:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Podmažite i obložite papirom za pečenje kvadratni lim od 22 cm ili odgovarajući pravokutni lim.
  2. U velikoj zdjeli za miješanje pjenasto izmiksajte ulje i šećer. Umutite jaja, jedno po jedno, a onda i bananu. Umiješajte jabuke, mrkvu, mango i koricu limuna.
  3. U drugoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i cimet, pa umiješajte u voćnu smjesu.
  4. Izlijte tijesto u pripremljeni lim i pecite 40 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite da se ohladi 10 minuta u kalupu.
  5. Za kremu, pjenasto izmiksajte krem sir, dodajte šećer u prahu i omekšali maslac. Premažite biskvit kremom, narežite i poslužite.

Tanko tijesto i puno glazure: Brzi čokoladni kolač koji ima baš sve što pravi desert treba imati +0 Čokoladni kolač s pekan orasima

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju