Ime i prezime: Tvrtko Šakota

U kuhinji ne možeš bez: Noža... 😂

Namirnica koja ti ne može dosaditi:
Batat

Što te može isprovocirati u poslu: Više ništa uglavnom 😇

Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Hlača 🤪

Tajna dobrog rižota je: Dobra riža i kuhanje po po PS-u.

Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Ne sudim više...

Kako najviše voliš pripremati jaja: Japanski omlet

Michelinova zvjezdica, da ili ne: Ne

Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Još ga ne znam 😝

Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Sve što ne podržava prirodu i njezin poredak.

Da ne kuhaš, što bi radio: Trenirao 🤗

Precijenjena namirnica: Sve što uništava okoliš radi zadovoljavanja ljudskih potreba.

Nadopuni rečenicu: "Žao mi je što nisam…": Ne žalim.

Nepravedno podcijenjen sastojak? Povrće

Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Prije bih se potpuno osamostalio.

Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Ima ih više...

U tri riječi, što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Samostalnost kuhara 

Pivo ili vino: Vino

Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Hrpa ih ima 😉

Riba ili meso: Riba

Kakav te gost može izbaciti iz takta: Više nikakav

Prvo jelo na koje si bio ponosan: Ne sjećam se.

Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Blue Hill...

Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Dana Barbera

Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Vanilija u slanom jelu

Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj): Kod Denija Srdoča

Koje ti je jelo guilty pleasure: Krafna, ali ne u Hrvatskoj - nažalost.

Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Zmiju

Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Shvaćanje kakve namirnice imamo u Hrvatskoj.

Nastavi rečenicu: Osmijeh na lice mi mogu navući...: Moja tri sina 😊😁

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju