Ime i prezime: Tvrtko Šakota
U kuhinji ne možeš bez: Noža... 😂
Namirnica koja ti ne može dosaditi: Batat
Što te može isprovocirati u poslu: Više ništa uglavnom 😇
Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Hlača 🤪
Tajna dobrog rižota je: Dobra riža i kuhanje po po PS-u.
Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Ne sudim više...
Kako najviše voliš pripremati jaja: Japanski omlet
Michelinova zvjezdica, da ili ne: Ne
Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Još ga ne znam 😝
Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Sve što ne podržava prirodu i njezin poredak.
Da ne kuhaš, što bi radio: Trenirao 🤗
Precijenjena namirnica: Sve što uništava okoliš radi zadovoljavanja ljudskih potreba.
Nadopuni rečenicu: "Žao mi je što nisam…": Ne žalim.
Nepravedno podcijenjen sastojak? Povrće
Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Prije bih se potpuno osamostalio.
Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Ima ih više...
U tri riječi, što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Samostalnost kuhara
Pivo ili vino: Vino
Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Hrpa ih ima 😉
Riba ili meso: Riba
Kakav te gost može izbaciti iz takta: Više nikakav
Prvo jelo na koje si bio ponosan: Ne sjećam se.
Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Blue Hill...
Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Dana Barbera
Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Vanilija u slanom jelu
Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj): Kod Denija Srdoča
Koje ti je jelo guilty pleasure: Krafna, ali ne u Hrvatskoj - nažalost.
Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Zmiju
Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Shvaćanje kakve namirnice imamo u Hrvatskoj.
Nastavi rečenicu: Osmijeh na lice mi mogu navući...: Moja tri sina 😊😁