Ime i prezime: Ivan Marelić

U kuhinji ne možeš bez: Glazbe i oštrih noževa

Namirnica koja ti ne može dosaditi: Janjetina

Što te može isprovocirati u poslu: Nerazumijevanje konobara

Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Bez pregače i radne obuće

Tajna dobrog rižota je: Dobra riža, ispravan postupak kuhanja, osjećaj za okuse

Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Zahtjevno postavljen meni bez adekvatnog osoblja u kuhinji

Kako najviše voliš pripremati jaja: Kajgana

Michelinova zvjezdica, da ili ne: Kao cilj NE ,kao rezultat truda, rada i izvrsnosti DA.

Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Nema ga, recepte treba dijeliti.

Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Pretjerane i nepotrebne fermentacije

Da ne kuhaš, što bi radio: Isto nešto vezano za ugostiteljstvo

Precijenjena namirnica: Klice pored našeg samoniklog bilja

Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam…  s ozbiljnim kuhanjem krenuo ranije u životu.

Nepravedno podcijenjen sastojak: Iznutrice

Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Prije bih upoznao mentora Igora Gudca

Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: The Professional Chef od CIA

U tri riječi, što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Dovoljno kvalitetnih namirnica

Pivo ili vino: Vino

Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Prepečeni svinjski kotlet

Riba ili meso: Meso i plava riba

Kakav gost te može izbaciti iz takta: Onaj koji želi da mu se što prije donese hrana jer negdje žuri.

Prvo jelo na koje si bio ponosan: Beef bourguignon

Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Asador Etxebarri u Španjolskoj

Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Francisa Mallmanna

Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Rijetka su takva jela kao sredozemna medvjedica ali kad baš moram navesti onda su to krpice sa zeljem.

Gdje bi uvijek otišao na ručak u Hrvatskoj): U rodice Ivane Bekavac u Kut.

Koje ti je jelo guilty pleasure: Čokolada u bilo kojem obliku

Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Skradinski rižot

Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Znatiželju, ugodu i želju za još

Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući…ostvareni cilj i radost djece.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju