Ime i prezime: Braco Sanjin

U kuhinji ne možeš bez: Noževa i glazbe

Namirnica koja ti ne može dosaditi: Divlja šparoga

Što te može isprovocirati u poslu: Zabušavanje i nepoštivanje namirnica.

Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Bez želje za kuhanjem.

Tajna dobrog rižota je: Riža i temeljac

Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Podgrijavanje hrane

Kako najviše voliš pripremati jaja: Poširati

Michelinova zvjezdica, da ili ne: Ne, kuham za goste, a ne za inspektore.

Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Nema ga

Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Fast food

Da ne kuhaš, što bi radio: Učio kuhati

Precijenjena namirnica: Nema je, svaka namirnica ima svoju vrijednost.

Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam... više putovao.

Nepravedno podcijenjen sastojak: Lavanda

Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Nema je

Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Pelleprat - prvi kuhar svijeta

U tri riječi, što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Vrhunski chefovi koji su, nažalost, napustili Hrvatsku. 

Pivo ili vino: Vino

Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Sarma

Riba ili meso: Riba

Kakav gost te može izbaciti iz takta: Bahat i nepristojan

Prvo jelo na koje si bio ponosan: Brudet

Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Restoran Central u Limi

Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Virgilio Martinez

Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Nema ga

Gdje bi uvijek otišao na ručak u Hrvatskoj: Laganini na Palmižani

Koje ti je jelo „guilty pleasure“: Pohani teleći mozak

Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Jestivi insekti

Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Osmijeh i njihov povratak.

Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući... osmijeh gosta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju