Malo tko ne voli meso i povrće "s rešetke", ali često se dogodi da meso nije ravnomjerno pečeno, ovisno o tome kako je raspoređen žar. Zato se postavlja pitanje kako rasporediti meso da bude jednako pečeno, ni premalo - a opet sočno.

"Trik od 90 sekundi" mogao bi biti rješenje tog problema. Prije stavljanja mesa potrebno je jako zagrijati rešetku, a kad se vatra smanji na srednju temperaturu, uzmite narezan kruh i rasporedite ga po rešetki. Nakon točno 90 sekundi ga okrenite i prema kruhu procijenite na kojim je mjestima žar jači, a na kojima slabiji i prema tome rasporedite meso.

Deblje komade poput steakova stavite na topliji dio rešetke, a povrće će se sasvim dobro ispeći i na manje užarenom dijelu. Pečeni kruh idealan je dodatak mesu, a od viška sutradan možete napraviti ukusne krutone.

Ružno pače Europe: Zbog titule najružnijeg grada postali turistička atrakcija Charleroi, Belgija - 1 Charleroi, Belgija - 3 Charleroi, Belgija - 4 +4 Charleroi, Belgija - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju