Jest, ljeto je lagano na izmaku, što znači kako ipak, kreće i smanjeno ispijanje koktela. Ipak, neki kokteli su svevremenski, pa se tako Hugo rado pije i u ostala godišnja doba. Također, zadnjih godina je posebno popularan i Aperol Spritz. Oba koktela su realno, vrlo jednostavna za izradu, a prije nekog vremena netko ih je odlučio fuzirati i napraviti – jedan.

Kako biste napravili ovaj fini koktel, nije vam potrebno previše toga, a i izrada je prilično jednostavna. U prvom redu, trebate nabaviti prosecco, iako njega može zamijeniti i bilo koje drugo bijelo pjenušavo vino. Sljedeći sastojak je liker od bazge, ili ako želite manje alkoholnu verziju, piće se može napraviti i sa sokom od bazge. Zatim, vrijeme je da u računicu ubacite i mineralnu, koja će dobro doći. Naravno, ovakav koktel ne može funkcionirati bez listova svježe mente, a treba osigurati i par kriški limete.

Hugo Spritz - 5 Hugo Spritz - 5 (Foto: Getty Images)

Sastojci za Hugo Spritz:

 • Prosecco
 • Liker od bazge
 • Mineralna voda
 • Menta
 • Limeta
 • Led

Priprema koktela Hugo Spritz:

 1. Napunite vinsku čašu ledom
 2. Dodajte par listova mente (5,6) koje ste prethodno „zgnječili“ u ruci
 3. Sastojke stavite u omjeru 1-2-3 (odnosno, ako čaša ima 0,6 l, stavite 0,1 l soka od bazge, 0,2 l mineralne i 0,3 l prosecca)
 4. U sve to dodajte i pokoju krišku limete
 5. Uživajte, i usput oduševite prijatelje kojima ovo pripremate

Recept za jednostavan, ali moćan koktel od teranina i džina koji je pomeo konkurenciju u Balama Koktel La Terra,Terarino festival Bale Luka Rossi Luka Rossi, Brand manager Filip Sarilar i osnivač Barmena Zoran Lukić +0 Koktel La Terra (Terarino festival Bale)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju