Salata s piletinom kraljica je salata kao obroka. Obožavana diljem svijeta jer se priprema brzo, sadrži malo masti i kalorija, lako se probavlja, a prema želji možete je obogatiti povrćem, sjemenkama, mahunarkama, tjesteninom, preljevima i zapravo baš svime što vam padne na pamet. Mogućnosti je toliko da nikada ne morate ponoviti istu kombinaciju, ali ako ste pronašli onu pravu – zašto ne?
Jednostavna salata od piletine može biti potpun i uravnotežen obrok u čijem ćete okusu pritom uživati. Na portalu www.krenizdravo.hr pronašli smo recept za hladnu salatu s piletinom i avokadom, koja je idealna za sve situacije u kojima obrok jedete dosta vremena nakon kuhanja ili one u kojima ne možete podgrijati ručak, na primjer, ako nemate mikrovalnu na poslu ili ste se zaputili u planinu, a putem nema doma koji nudi hranu.
Ako ne volite avokado, želite izbjeći tjesteninu ili jednostavno tražite još ideja za salate s piletinom, pronaći ćete ih na ovoj poveznici.
Sastojci za hladnu salatu s piletinom i avokadom:
- 150 g pilećih prsa
- 50 g tjestenine po izboru
- pola avokada (narezanog na kockice)
- 1/4 svježeg krastavca (narezanog na kolutove)
- pola crvenog luka (narezanog na ploške)
- 5 cherry rajčica (prepolovljenih)
- 5 loptica mozzarelle
Dresing:
- 3/4 šalice maslinova ulja
- 1/4 šalice vinskog octa
- 1 čajna žličica suhog peršina
- 2 jušne žlice parmezana
- 1 čajna žličica mješavine mediteranskih ili talijanskih začina
- papar
Priprema hladne salate s piletinom i avokadom:
- Pileća prsa ispecite i narežite na kockice.
- Povrće operite, narežite i pomiješajte u jednoj zdjeli.
- Tjesteninu skuhajte prema uputama i ohlađenu dodajte povrću.
- Pomiješajte povrće, avokado, piletinu i tjesteninu te prelijte dresingom koji ste napravili tako da ste pomiješali sve sastojke za dresing.
Restoran Punkt: Dobra priča od zdravih sastojaka koja se kuha na zagrebačkoj Martinovki +3