Hasselback krumpire ili bundeve karakterizira specifični oblik lepeze ili harmonike koji se dobiva rezanjem na kriške, ali ne do kraja. Zatim je jedino mašta granica kombiniranju sastojaka.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Bundeva se fino slaže s komadićima feta sira, izmrvljenim kestenima ili začinima kao što su bosiljak, lovor, muškatni oraščić i majčina dušica. Isprobajte je i s brusnicama ili zrncima nara te sjemenkama suncokreta.

Sastojci za harmonika bundevu:

1 muškatna tikva
sol, papar
2 žlice maslaca
maslinovo ulje
majčina dušica
chilli
4 ljutike
2 žlice senfa
2 žlice meda
2 žlice jabučnog octa
2 šake orašastih plodova (indijski oraščići, bademi)
zrnca nara

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220 °C.

2. Bundevu prepolovite i očistite sjemenke pa ogulite i stavite na lim za pečenje u koji ste ulili vode. Pecite 20 minuta pa izvadite bundevu iz pećnice i narežite je, ali ne do kraja, tako da zadrži oblik lepeze.

3. Rastopite maslac i maslinovo ulje pa kistom premažite bundevu, posolite je, popaprite i posipajte chillijem te vratite u pećicu na 20 minuta.

4. Za to vrijeme u tavi popržite ljutiku na maslinovu ulju. Nakon 10 minuta dodajte senf, med i jabučni ocat pa miješajte dok se malo ne zgusne.

5. Izvadite bundevu iz pećnice, prelijte je umakom i pospite usitnjenim orašastim plodovima, zrncima nara i majčinom dušicom.

Stambena zgrada sa 140 stanova koju uspoređuju s operom u Sydneyju Vejle Vejle Vejle +0 Vejle