Hasselback krumpire ili bundeve karakterizira specifični oblik lepeze ili harmonike koji se dobiva rezanjem na kriške, ali ne do kraja. Zatim je jedino mašta granica kombiniranju sastojaka.

Bundeva se fino slaže s komadićima feta sira, izmrvljenim kestenima ili začinima kao što su bosiljak, lovor, muškatni oraščić i majčina dušica. Isprobajte je i s brusnicama ili zrncima nara te sjemenkama suncokreta.

Sastojci za harmonika bundevu:

1 muškatna tikva
sol, papar
2 žlice maslaca
maslinovo ulje
majčina dušica
chilli
4 ljutike
2 žlice senfa
2 žlice meda
2 žlice jabučnog octa
2 šake orašastih plodova (indijski oraščići, bademi)
zrnca nara

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220 °C.

2. Bundevu prepolovite i očistite sjemenke pa ogulite i stavite na lim za pečenje u koji ste ulili vode. Pecite 20 minuta pa izvadite bundevu iz pećnice i narežite je, ali ne do kraja, tako da zadrži oblik lepeze.

3. Rastopite maslac i maslinovo ulje pa kistom premažite bundevu, posolite je, popaprite i posipajte chillijem te vratite u pećicu na 20 minuta.

4. Za to vrijeme u tavi popržite ljutiku na maslinovu ulju. Nakon 10 minuta dodajte senf, med i jabučni ocat pa miješajte dok se malo ne zgusne.

5. Izvadite bundevu iz pećnice, prelijte je umakom i pospite usitnjenim orašastim plodovima, zrncima nara i majčinom dušicom.

Stambena zgrada sa 140 stanova koju uspoređuju s operom u Sydneyju Vejle Vejle Vejle +0 Vejle

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju