Fina gusta juha od brokule okrijepit će vas, napuniti vitaminima i pripremiti za sljedeći slijed. Odlično prija u hladnim danima, priprema se jednostavno i gotova je za manje od pola sata.

Gustoj juhi od brokule maslac daje kremastu raskoš, a celer i maslinovo ulje dodaju malo arome, ali neće zasjeniti brokulu. Malo peršina dodat će svježine, a ako vam je draži, koristite timijan za još više mirisa.

Sastojci za gustu juhu od brokule:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 srednja glavica luka, nasjeckanog
  • 1 stabljika celera listaša, nasjeckanog
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 čajna žličica nasjeckanog svježeg timijana ili peršina
  • 1,5 kg brokule, samo cvjetovi i tanje stabljike
  • 500 ml vode
  • 1 l pilećeg ili povrtnog temeljca
  • sol
  • papar

Priprema guste juhe od brokule:

  1. Zagrijavajte maslac i ulje na srednje jakoj vatri dok se maslac ne otopi. Dodajte luk i celer. Kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekšaju, oko 4 do 6 minuta. Dodajte češnjak i timijan (ili peršin) i kuhajte dok ne zamirišu, 10-ak sekundi.
  2. Dodajte brokulu, vodu i temeljac i pustite zakuha na jakoj vatri. Malo smanjite vatru i kuhajte dok brokula ne omekša, oko 8 minuta.
  3. Usitnite brokulu štapnim mikserom ili u serijama u blenderu.
  4. Posolite i popaprite po ukusu.

Kad lička zima pokaže zube, juha od teletine i krumpira ugrije i najsmrznutije Lička juha - 7 Lička juha - 6 Lička juha - 5 +3 Lička juha - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju