Domaći čips od sira jedno je od onih genijalno jednostavnih jela za koje ne treba puno truda ni sastojaka, a najveći je problem u cijeloj priči – kako se zaustaviti kad jednom na njega navalimo. Osim kao idealna grickalica uz kakvo piće, čips od sira fantastičan je dodatak juhama, osobito kremastim zimskima kojima daje više okusa, kao i jelima kojima želite dati malo hrskave teksture.

Ako ste dovoljno hrabri, možete ga usitniti i isprobati u kombinaciji s gorkom čokoladom. Mrvice od domaćeg čipsa od sira također su fantastičan dodatak jelima od riže ili tjestenine, mesu ili povrću.

Za pripremu mogu poslužiti sirevi poput parmezana, cheddra, mozzarelle, kao i njihova kombinacija, omiljeni začini te sjemenke. Granule češnjaka, peršin, kurkuma, origano, majčina dušica, kao i usitnjeni mladi luk neki su od omiljenih dodataka, baš kao i sjemenke sezama, bučine koštice ili chilli.

Sastojci za čips od sira:

1 šalica naribanog parmezana
1 šalica naribane gaude
1/2 žličice chillija
1 žličica vlasca

Priprema:

1. Na lim obložen papirom za pečenje ili silikonsku podlogu za pečenje, rasporedite tanke slojeve naribanog sira u krugove pa ih pospite začinima.

2. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva Celzijusa oko 5 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi i zapeče.

3. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi pa odvojite čips od podloge.

Savjet: Čips možete ispeći i u tavi bez ulja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju