Bez obzira na to u koje se doba godine nađete pored naplatnih kućica Grobnik na autocesti Rijeka - Zagreb, parking ispred Gostione Putniku uvijek je barem ugodno popunjen, i automobilima i kamionima.

Kako kaže dobra stara narodna, tamo gdje jedu vozači kamiona, sigurno se mogu naći fine i obilne porcije po prijateljskim cijenama. Od sedam sati ujutro do sat vremena prije ponoći gosti dolaze i odlaze, često se zadržavaju tek toliko da pojedu gablec i vrate se na cestu.

Restoran koji je u obitelji 70 godina omiljena je stanica onima koji žele svratiti po domaća jela u toploj, opuštenoj atmosferi. Već na ulazu, kad snimite stare fotografije na zidovima iznad drvenih stolova, glazbene instrumente povješane po stropu i predmete stare poput djedova i baka, jasno je da se radi o restoranu s dušom krčme.

Gosti koje glad natjera da skrenu s ceste i zalutaju u Putnika najčešće ne kriju oduševljenje gostionicom koja kao da je iz nekog drugog vremena, kada se cijenila jednostavnost malih stvari i jela s kojima se ne komplicira.

Kao i svugdje, nađe se i kritika, osobito kad se zbog visokih očekivanja zaboravi da Putniku nije restoran s bijelim stolnjacima, ali puno je više pohvala na račun vrhunskih kremšnita ili gableca poput graha, jote, repe ili tripica, koji zagriju kad vani zahladi. Popularno je i svinjsko ili teleće pečenje s krumpirom i dinstanim kupusom, jedu se njoki s gulašom, šnicle u saftu s palentom kompiricom, jetrica na žaru… a cijene se većinom kreću od otprilike 40 do 80 kn.

Uz gotova jela, imaju i ponudu jela po narudžbi, poput pohanog sira, lumbula i njoka s tartufima, bakalara na žaru ili lignji, kao i predjela poput pršuta, sira, palente s pancetom te pohane paprike sa sirom.
Štrudle su domaće, a palačinke i kremšnite često se naručuju i za van. Gostiona Putniku dočekuje svoje goste tijekom cijele godine, ali poželite li ih posjetiti krajem prosinca ili u siječnju, provjerite jesu li na godišnjem odmoru.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju