Faširanci od mljevene puretine mogu ispasti iznimno suhi. Baš zato dobro ih je obogatiti s nekim sastojkom koji će im podariti dodatnu sočnost - poput tikvica.

Da bi popečci od mljevene puretine i naribanih tikvica bili puni okusa, začinite ih s nešto svježih i aromatičnih začina poput mente, korijandra, češnjaka, kumina, ali i kajenskim paprom.

Od dobivene smjese možete oblikovati faširance po želji - male, srednje ili velike. Prilagodite samo vrijeme pečenja ovisno o veličini faširanca kako ih ne biste presušili tijekom termičke obrade.

Pečene faširance poslužite u pecivu kao sendvič, uz kuhanu rižu i tjesteninu ili pečeni krumpir. Mogućnosti su brojne. Možete ih čak narezati i staviti na omiljenu salatu.

U trendu Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Turisti - 3 Imaju li pravo? "Gori su od Francuza": Razlog zbog kojeg se turisti najviše žale na Hrvate Luksuzno imanje u Sheffieldu, Massachusetts, SAD - 3 Uklopljen u okoliš Kuća je zakon, ali pogledajte bazen! Izgleda prirodno, no...

Faširanci od mljevenog mesa i tikvica - sastojci:

  • 450 g mljevene puretine
  • 200 g naribanih tikvica
  • 2-3 mlada luka
  • 2 žlice sitno nasjeckane svježe mente
  • 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg korijandra
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 čajna žličica mljevenog kumina
  • 1 čajna žličica soli
  • ½ čajne žličice crnog papra
  • ½ čajne žličice kajenskog papra
  • biljno ulje po želji za pečenje

Faširanci od mljevenog mesa i tikvica - priprema:

  1. Naribajte tikvice i ocijedite višak tekućine. Stavite naribane tikvice u veliku zdjelu i pomiješajte s nasjeckanim mladim lukom, mentom, korijandrom, češnjakom, kuminom, soli, paprom i kajenskim paprom.
  2. Dodajte mljevenu puretinu i sve dobro promiješajte dok se sastojci ne sjedine - najbolje rukama, ali možete i vilicom. Imajte na umu da će smjesa biti prilično vlažna - ne brinite, to je ono što daje sočnost faširancu.
  3. Navlažite ruke vodom pa oblikujte četiri veća faširanca promjera do 10 centimetara.
  4. Ispecite ih na zagrijanom ulju u tavi. Pecite faširanac oko pet minuta prije nego što ga okrenete i nastavite peći još pet od šest minuta, sve dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju s obje strane, a meso ne bude pečeno do kraja.
  5. Poslužite pečene faširance uz sezonsku salatu i prilog po želji. Dobar tek!

Veličina je bitna: Trikovi s kojima ćete uvijek odabrati najbolje tikvice na tržnici ili u trgovini Brza pita od tikvica i sira bez klasičnih kora Toplo-hladna salata od tikvica i sira Lazanje od tikvica +4 Popečci od tikvica